Inhoudsopgave:
- Beste ethische en duurzame schoenenbedrijven
- 1. Stella McCartney
- 2. Veja
- 3. Veerah
- 4. Nisolo
- 5. Matt & Nat
- 6. Toms
- 7. Indosool
- 8. Sseko-ontwerpen
- 9. Coclico
- 10. Mamahuhu
Fairtrade schoenen. Hoe vaak horen we dit in de huidige wereld van fast fashion? Niet genoeg, maar het bestaat niet. Of het nu gaat om schoenen, kleding of accessoires, veel bedrijven stappen af van het gebruik van leer of andere materialen die zijn verkregen door dieren te martelen en te doden en de aarde te vernietigen in naam van de mode. Als je van mode houdt, zou je de recente verklaring van Versace hebben gehoord over het opgeven van dierenleer en echt bont - wat de bestsellers waren. Hoewel we blij zijn dat grote merken het goede voorbeeld geven, houdt duurzame schoenen meer in dan alleen leer. Fairtrade, ethische en duurzame schoenen maken is een end-to-end-proces om ervoor te zorgen dat je geen middelen van welke aard dan ook exploiteert om die droomschoenen te krijgen. Als u hiernaar op zoek was,of wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn, dan bent u bij ons aan het goede adres.
Beste ethische en duurzame schoenenbedrijven
1. Stella McCartney
Stella McCartney koos al voor duurzaamheid voordat het een ding was. Ironisch genoeg had dit sowieso een prioriteit voor merken moeten zijn, maar helaas was het dat niet. Gelukkig hebben we enkele pioniers om naar op te kijken in het segment van luxemerken. Als merk dat het is, heeft Stella McCartney echter nooit compromissen gesloten of de stijl moeten opgeven door zijn toevlucht te nemen tot ethische normen. En het beste van dit merk is dat, hoewel de meeste klanten zich tot Stella McCartney wenden vanwege zijn duurzaamheid, veel van zijn trouwe klanten niet eens weten dat hun kleding, schoenen en accessoires niet van echt bont, leer of wol zijn gemaakt.
BEKIJK DE COLLECTIE
2. Veja
Veja vindt dat de wereld moet evolueren naar duurzame, milieuvriendelijke en milieuvriendelijke kleding, en gezien de soort koolstofvoetafdruk die we collectief op deze planeet blijven achterlaten, is dat nog niet genoeg. Veja denkt dat de modewereld altijd meer praat, minder actie is, en dat is wat het dwong zijn steentje bij te dragen. Al haar schoenen worden gemaakt in Brazilië en Frankrijk en voldoen aan de internationale arbeidswetgeving. Het rubber wordt tegen premiumprijzen uit het Amazonewoud gehaald om een duurzaam bestaan te garanderen voor gezinnen die er hun brood mee verdienen; het katoen is afkomstig van biologische coöperatieve groepen. Dit alles zonder concessies te doen aan de stijl.
3. Veerah
'Veerah' - afgeleid van het Sanskriet, wat 'krijger' betekent - is een merk dat is opgericht door een stel vrouwen die in de meest ware zin geloven in de zaak van duurzaamheid en die geloven dat de wereld hier meer van nodig heeft. Ze halen hun materiaal uit wreedheidvrije kanalen. Dit is ook een van de weinige merken die het mogelijk maken om schoenen te maken met verwisselbare en verwijderbare zolen, wat betekent dat elk paar meerdere keren kan worden gefixeerd en hergebruikt, waardoor de voetafdruk die we achterlaten wordt verkleind. Dat is precies de mate van duurzaamheid waarin sommige merken geloven, en de wereld heeft er meer van nodig.
4. Nisolo
Wanneer er merken zijn die razendsnel winkels openen tegen wegwerpprijzen, proberen merken zoals Nisolo het idee van duurzaamheid naar voren te schuiven met een uitzonderlijk ontwerp, kwaliteit en vooral: de planeet met schoen voor schoen redden. Ze geloven oprecht in de zaak van duurzaamheid, en dat onze stijl en persoonlijkheid meer moet zijn dan alleen goedkope en goedkope kleding, schoenen, enz. Er zijn geen tussenpersonen bij betrokken, en alles wat je betaalt, komt terecht bij de makers van Peru, wat de derde is. grootste schoenenfabrikant ter wereld die gezondheidszorg, eerlijke lonen en veilige werkplekken biedt. Alle soorten productiemethoden die ze kiezen, voldoen niet alleen aan de verwachtingen van eerlijke handel en ethische productienormen, maar overtreffen deze ook.
5. Matt & Nat
De naam Matt en Natt is afgeleid van 'Materials and Nature', die ons omringen, en daar komt het idee vandaan. Het haalt inspiratie uit de natuur, haar kleuren en bronnen; het idee is om ontwerpen te maken die allemaal ingetogen en mooi zijn. Ze moeten bij elke stap het milieu en de betrokken mensen volledig beschermen. Als je de collectie bekijkt, zul je je realiseren dat het nogal onwerkelijk is. Of het nu gaat om recycling of het gebruik van nieuwe materialen, Matt & Nat gaat voortdurend de leer- en ontwerpcurve op.
BEKIJK DE COLLECTIE
6. Toms
Toms is een bedrijf dat is opgericht door Blake Mycoskie, die zich realiseerde dat mensen, vooral kinderen in Argentinië, geen schoenen hebben om te dragen. Zo begon de poging om via ethische methoden schoenen, loafers, gevechtslaarzen enz. Te vervaardigen. Dit zit diep geworteld in het één-op-één-bedrijfsmodel, wat betekent dat bij elke aankoop een kind schoenen krijgt om te dragen. Het heeft tot nu toe meer dan 60 miljoen paar schoenen geleverd en blijft gemeenschappen in Afrika en andere landen helpen verbeteren.
BEKIJK DE COLLECTIE
7. Indosool
Indosole is opgericht door Kyle Parsons uit Californië, die dit bedrijf oprichtte om een specifiek maar enorm probleem aan te pakken dat vervuiling veroorzaakt in de wereld, en al eeuwenlang - banden. Het is bijna onmogelijk voor banden om te ontbinden, en dus ontstond het idee toen hij erover nadacht dat zelfs de eerste band die gemaakt is nog steeds in het universum is. Derdewereldlanden gebruiken rubber en banden als brandbare brandstof voor vuur, enz., Wat ook uiterst gevaarlijk is voor het milieu en hun gezondheid. Zo ontstond het idee om schoenen te maken met zolen van een gerecyclede band. Het idee begon met Kyle's aankoop van dergelijke schoenen tijdens zijn eerste reis naar Bali, en hij voelde zich aangetrokken tot dit prachtige land. Hij ging terug om zijn bedrijf te starten en schoenen te maken van banden. Wat een ongelofelijk verhaal!
BEKIJK DE COLLECTIE
8. Sseko-ontwerpen
Sseko is een kledingbedrijf gevestigd in Oeganda dat lokale vrouwen en meisjes helpt die anders door gebrek aan middelen zouden zijn gestopt met studeren. Elk stuk dat wordt gemaakt, is afkomstig van ethisch leer; Bovendien helpt elk verkocht paar een meisje om naar de universiteit te gaan. Ze hebben vrouwen in dienst die financiële hulp nodig hebben, waardoor ze geld kunnen verdienen en onafhankelijk kunnen zijn. Sseko laat ook vrouwen in de VS hun producten verkopen en helpt op haar beurt vrouwen uit Oost-Afrika. Dus schoenen kopen van dit soort merken betekent dat er ergens op school blijft.
9. Coclico
Duurzaamheid, minimalisme, gedempte ondertonen, neutraal palet, ethische handel, eerlijke productiewaarden, lokaal geproduceerd leer, hernieuwbare, recyclebare houtsoorten, enz. Zijn de randapparatuur die het ecosysteem van Coclico vormt. Slow fashion in de echte zin. Het is een familiebedrijf van de oprichter, die oorspronkelijk uit Spanje komt, maar nu een New Yorker is die daar het hoofdkantoor heeft opgezet. Hij blijft echter ontwerpen en produceren in Spanje. Bij merken als deze kopen is een kwestie van trots - dat geeft geen enkel luxemerk u ooit.
BEKIJK DE COLLECTIE
10. Mamahuhu
Mamahuhu begon toen Luis Moreno naar Bogota reisde en werd verplaatst door een kleine schoenmaker die werd ontslagen omdat de massaproductie-eenheid naar Azië verhuisde. Ze realiseerde zich dat er puur talent is op plaatsen die we niet beseffen, en werkte met hem samen om een aantal handgemaakte schoenen te maken die tot in de perfectie waren gemaakt. Elk paar schoenen dat door Mamahuhu wordt gemaakt, is stijlvol maar ethisch gemaakt. Behalve dat het ethisch verantwoord is in zijn praktijken, helpt het merk ambachtslieden hun vaardigheden te verbeteren door hen in te schrijven voor workshops, enz. En hen uiteindelijk te helpen ondernemer te worden.
Wat zijn uw favoriete merken voor schoenenwinkels - die natuurlijk onder de bevoegdheid van eerlijke handel vallen? Laat het ons weten door een tekst in de comments hieronder te plaatsen.
Bannerafbeeldingscredits: Instagram