Inhoudsopgave:
- Wat is een konjac-spons?
- Waarom werkt een Konjac-spons?
- Hoe een Konjac-spons te gebruiken
- Hoe zorg je voor een Konjac-spons
- Antwoorden van experts op vragen van lezers
Ben je toevallig een vreemd uitziende spons tegengekomen in de gangpaden van Ulta of Sephora en vroeg je je af wat het is? Is het ook op uw Insta-feed verschenen? Zo ja, dan lijkt het erop dat u Konjac Sponge bent tegengekomen.
Beautybloggers over de hele wereld hebben het opgepikt. En voor deze keer is het niet zomaar een rage die de schoonheidsindustrie door onze strot probeert te duwen. Deze 100 jaar oude huidverzorgingstool is biologisch en natuurlijk, en het zal de manier waarop je je gezicht reinigt veranderen. Lees verder om alles te weten te komen over deze magische spons!
Wat is een konjac-spons?
Een konjac-spons is een spons voor het reinigen van lichaam en gezicht die is gemaakt van de wortels van de Konnyaku-plant. Deze plant komt oorspronkelijk uit het Aziatische continent en komt vooral voor in Japan. Konjac-vezels bestaan zelfs al meer dan 100 jaar. Deze vezels zijn volledig biologisch en geschikt voor alle huidtypes.
Hoewel sommige konjac-sponzen zijn gemaakt van olifantengaren, zijn de meeste gemaakt van de konjac-plant. Konjac-poeder wordt gemengd met calciumhydroxide, verwarmd, ingevroren en gedroogd om het sponsachtige materiaal te verkrijgen. Deze spons kan in verschillende vormen worden gegoten. Kleine sponzen zijn voor het gezicht, terwijl de grote voor het lichaam zijn.
Je vraagt je vast af, wat is er zo speciaal aan een simpele plantaardige spons? Het zal je verbazen wat voor geweldige dingen het voor je huid doet. Bekijk de volgende sectie voor meer informatie!
Waarom werkt een Konjac-spons?
- Konjac zit boordevol vitamine A, B, C, D en E, eiwitten, mineralen, antioxidanten en essentiële vetzuren die gunstig zijn voor je huid. Het is ook volledig biologisch en bevat geen synthetische ingrediënten.
- De textuur van de spons is zacht maar grof, wat perfect is voor dagelijkse peeling. De alkalische eigenschap van de spons helpt de pH-balans van uw huid te behouden.
- Konjac-sponzen bevatten ingrediënten zoals actieve kool, rode klei en groene thee die zeer gunstig zijn voor uw huid.
- Er zijn verschillende soorten konjac-sponzen beschikbaar voor verschillende huidtypes.
- Konjac is buitengewoon zacht, dus geschikt voor alle huidtypes. Het helpt de bacteriën te verwijderen uit de bovenste laag van de acnegevoelige huid. Het exfolieert de gevoelige huid zachtjes, zonder roodheid te veroorzaken. Het helpt ook om droge plekken op de huid te verminderen.
Klinkt dat te mooi om waar te zijn? Ik verzeker u dat dit niet zo is! Laten we eens kijken hoe u een konjac-spons kunt gebruiken om een geweldige huid te krijgen.
Hoe een Konjac-spons te gebruiken
- Week de konjac-spons ongeveer 10-15 minuten in een kom met water voordat je hem gebruikt. Dit verzacht de spons. Knijp het overtollige water eruit voordat u het gaat gebruiken.
- Of u het nu op uw gezicht of lichaam gebruikt, vergeet niet om het een tijdje in water te laten weken.
- Gebruik een gezichtsscrub samen met de konjac-spons om je gezicht met ronddraaiende bewegingen te exfoliëren. Dit is de perfecte manier om dode huidcellen voorzichtig te verwijderen.
- Je kunt ook een konjac-spons met gezichtswas gebruiken. Neem een kleine hoeveelheid gezichtswasmiddel en laat het op je gezicht schuimen. Masseer vervolgens uw gezicht een minuut met de spons voordat u de gezichtsreiniger afspoelt. Vervolg met een toner en een vochtinbrengende crème.
- Vervang je luffa door een konjac-spons om je lichaam te wassen en te masseren. Het verwijdert bruine kleur, verbetert de bloedcirculatie, vermindert droogheid en schilfering en verzacht uw huid.
- U kunt het op uw knieën en ellebogen wrijven om asvorming te verminderen.
Ja, konjac-sponzen kunnen uw huidverzorgingsroutine (en huid!) Volledig veranderen. Maar om er het maximale uit te halen, moet u er goed voor zorgen. Hier leest u hoe u voor uw konjac-spons kunt zorgen.
Hoe zorg je voor een Konjac-spons
Shutterstock
- Spoel de konjac-spons na elk gebruik af met water en laat hem drogen op een koele plaats.
- Week de spons eenmaal per week in heet water om hem grondig te ontsmetten.
- Een konjac-spons begint uit elkaar te vallen en verliest zijn vorm na ongeveer 6-7 weken. Je zult er ook geen water uit kunnen persen. Vervang het daarom binnen deze periode.
- U kunt uw gebruikte konjac-sponzen composteren omdat ze biologisch afbreekbaar zijn.
Zodra u een konjac-spons begint te gebruiken, zult u nooit meer terugkeren naar andere reinigingsborstels of washandjes. Het zal een geweldige aanvulling zijn op je cosmetische kast zonder een bom te kosten. Als je nog vragen hebt, laat dan een bericht achter in de comments hieronder en we nemen contact met je op!
Antwoorden van experts op vragen van lezers
Hoe desinfecteer je een konjac-spons?
Er zijn drie manieren waarop u een konjac-spons kunt desinfecteren:
- Nadat je alle zeep hebt uitgespoeld, doe je het in een ritssluiting en bewaar je het in de koelkast.
- Week de spons een paar minuten in heet water (niet kokend) en laat hem drogen.
- Je kunt de spons ook in een glazen kom met water doen en hem 30 seconden in de magnetron zetten.
Kunnen konjac-sponzen worden gebruikt om te exfoliëren?
Ja! Konjac-spons staat zelfs bekend om zijn zachte exfoliërende eigenschappen en het opruimen van alle dode huidcellen die zich op uw gezicht hebben opgehoopt.