Inhoudsopgave:
- Gezondheidsvoordelen van Aloë Vera-sap
- 1. Kan spijsverteringsproblemen behandelen
- 2. Kan ontstekingen verminderen
- 3. Kan de gezondheid van het hart bevorderen
- 4. Kan het lichaam ontgiften
- 5. Kan helpen bij het afvallen
- 6. Kan het immuunsysteem ondersteunen
- 7. Kan de bloedsuikerspiegel onder controle houden
- 8. Kan het risico op kanker helpen verminderen
- 9. Kan het lichaam hydrateren
- 10. Kan de mondgezondheid verbeteren
- 11. Kan haargezondheid bevorderen
- 12. Kan de essentiële aminozuren leveren
- 13. Kan de gezondheid van de hersenen verbeteren
- 14. Kan maagzuur behandelen
- Bijwerkingen van Aloë Vera-sap
- Geneesmiddelinteracties
- Dosage
- Precautions
- Where To Buy Aloe Vera Juice
- Conclusion
- Expert’s Answers For Readers’ Questions
- 54 bronnen
Aloë vera is een succulente plantensoort die groeit in tropische klimaten over de hele wereld. Het wordt al eeuwenlang veel gebruikt vanwege zijn gezondheidsvoordelen. In de afgelopen tijd wint het sap van aloë vera ook aan populariteit.
Aloë vera-sap bevat meer dan 75 potentieel actieve bestanddelen, waaronder vitamines, mineralen, enzymen, suiker, aminozuren, salicylzuren, lignine en saponinen (1). Hoewel bekend is dat plaatselijke toepassing van het sap de gezondheid van de huid bevordert en zonnebrand geneest, lijkt de inname ervan ook tal van gezondheidsvoordelen te bieden.
In dit bericht hebben we de belangrijke voordelen van het drinken van aloë vera-sap besproken. We zullen ook kijken naar de dosering en de mogelijke bijwerkingen die het kan veroorzaken. Lees verder!
Gezondheidsvoordelen van Aloë Vera-sap
1. Kan spijsverteringsproblemen behandelen
Het sap heeft laxerende eigenschappen. Het stimuleert darmbacteriën en kan gastro-intestinale stoornissen helpen verlichten (2). Het is ook gevonden dat het chronische zweren kalmeert (3).
Aloë vera-sap kan het spijsverteringskanaal reinigen. Dit kan helpen bij de behandeling van het prikkelbare darm syndroom (4). Hoewel andere vormen van aloë vera in dit opzicht ook kunnen helpen, wordt aangenomen dat het sap beter in de maag wordt opgenomen. Het sap stimuleert ook de productie van gal, en dit bevordert de gezondheid van de lever (5).
Volgens een Iraanse studie kan aloë vera-sap buikpijn en winderigheid verminderen bij patiënten met het prikkelbare darm syndroom. Er is echter meer onderzoek nodig met betrekking tot de consistentie van de ontlasting bij deze patiënten (6). De latex van de aloë vera-plant kan helpen bij het behandelen van constipatie. Er is echter meer onderzoek nodig.
Volgens een Indiase studie kan aloë vera-sap op grote schaal worden gebruikt bij de behandeling van maagzweren. Het vertoont antibacteriële eigenschappen tegen H. pylori, de bacterie die verantwoordelijk is voor maaginfecties (7).
Een andere Indiase studie stelt dat het gebruik van aloë vera voor spijsverteringsaandoeningen mogelijk geen nadelige effecten heeft (8).
Het is echter belangrijk op te merken dat een groot deel van dit onderzoek gebaseerd is op persoonlijke ervaringen. Daarom zijn er meer studies nodig om de effectiviteit van aloë vera-sap bij de behandeling van spijsverteringsproblemen te begrijpen.
Het sap kan ontstekingsremmend werken bij mensen met colitis ulcerosa (9). Wees voorzichtig, want er zijn ook gevallen van diarree.
U kunt aloë vera ook gebruiken om uw dikke darm te reinigen door deze met water in de dikke darm te injecteren. Dit proces mag echter alleen onder medisch toezicht worden uitgevoerd. Er is heel weinig onderzoek naar de effectiviteit ervan.
2. Kan ontstekingen verminderen
De ontstekingsremmende eigenschappen van aloë vera-sap kunnen helpen bij de behandeling van inflammatoire darmaandoeningen (10). Volgens een Mexicaanse rattenstudie kunnen de ontstekingsremmende middelen in het sap ook oedeem behandelen (11).
Ontkleurd aloë bleek ook huidontsteking te verminderen, vooral bij gebruik door podotherapeuten (specialisten in voetzorg) (12).
Een Duitse studie had ook de ontstekingsremmende eigenschappen van aloë vera-sap op de huid onthuld. De gel (en mogelijk ook het sap) had UV-geïnduceerd erytheem verminderd (13).
Gibberelline, een hormoon in aloë vera-sap, bleek ontstekingen bij diabetische dieren te bestrijden (14).
Aloë vera kan ook worden gebruikt bij de behandeling van pijn die verband houdt met artrose (15). Er zijn echter langetermijnstudies nodig om aloë vera-sap voor te schrijven als behandeling voor artrose.
Vanwege de ontstekingsremmende eigenschappen kan het sap verlichting bieden bij immobiliteit van de gewrichten. Het aloë vera-sap (en de gel) kan ook dienen als een effectieve basis om een verbinding te bereiden die nimesulide-emulgel wordt genoemd. Het heeft aanzienlijke ontstekingsremmende eigenschappen en kan worden gebruikt om reumatoïde artritis te behandelen (16).
3. Kan de gezondheid van het hart bevorderen
Aloë vera-gel bleek de ontwikkeling van vette strepen bij konijnen te verminderen. De gel (en het sap) kan de ontwikkeling van atherosclerose bij mensen verminderen (17).
Een Indiase studie bij ratten toonde aan dat aloë vera-sap hartproblemen kon verminderen die meestal een bijwerking waren van het medicijn doxorubicine (gebruikt voor de behandeling van kanker) (18).
Een andere studie toonde de cardioprotectieve activiteit van aloë vera bij diabetische ratten (19). Suppletie van aloë vera-sap, samen met geschikte voedingsadviezen, kan de bloeddruk bij mensen met diabetes verlagen (20).
Aloë vera-sap had ook aangetoond dat het het cholesterolgehalte in de levers van ratten verlaagt. De groep aangevuld met aloë had een verlaging van 30% in het cholesterolgehalte in de lever laten zien (21).
Aloë vera-sap kan ook haarvaten verwijden en de arteriële wanden versterken. Het onderzoek is in dit opzicht echter beperkt.
4. Kan het lichaam ontgiften
Een Italiaanse studie was gericht op de werkzaamheid van aloë vera bij ontgifting. De bladextracten bleken afval uit het lichaam weg te spoelen (22). Het sap van de plant kan ook effectief zijn in dit proces (23).
Aloë vera-sap vertoont ook hepatoprotectieve activiteit. Dit kan de ontgifting verder verbeteren, aangezien de lever een belangrijk orgaan is dat bij het proces betrokken is (24).
De laxerende eigenschappen van aloë vera-sap kunnen de ingenomen gifstoffen uit het spijsverteringsstelsel verwijderen (25).
Een ander onderzoek bij ratten stelt dat het sap een beschermend effect kan hebben op de lever tijdens diabetes (26).
5. Kan helpen bij het afvallen
Ontsteking houdt verband met gewichtstoename en metabole problemen (27). Aloë vera-sap kan een gunstige rol spelen vanwege de ontstekingsremmende eigenschappen.
De laxerende eigenschappen van aloë vera-sap kunnen helpen bij het afvallen. Er is echter geen bewijs dat dit ondersteunt.
Aloë vera-sap bevat krachtige sterolen (aloë-sterolen genoemd) die het metabolisme van lipiden kunnen reguleren (28). Zwaarlijvige ratten die met deze sterolen werden gevoed, bleken minder lichaamsvet te hebben (29).
In een onderzoek bij ratten werd gevonden dat inname van aloë vera door voeding veroorzaakte obesitas voorkomt. Het bereikte dit door het energieverbruik te stimuleren en de ophoping van lichaamsvet te verminderen (30).
Aloë vera-sap had gunstige effecten op zwaarlijvige personen met prediabetes en diabetes. Het verminderde lichaamsgewicht, lichaamsvetmassa en insulineresistentie bij deze personen (31).
6. Kan het immuunsysteem ondersteunen
Een muizenstudie stelt dat inname van aloë vera-sap cellulaire en humorale (gerelateerd aan lichaamsvloeistoffen) immuniteit zou kunnen stimuleren (32).
Aloë vera-sap kan werken als een versterker van het immuunsysteem. We hebben in dit opzicht echter meer onderzoek nodig.
7. Kan de bloedsuikerspiegel onder controle houden
Voorlopig onderzoek suggereert dat inname van aloë vera-sap de bloedglucosespiegel kan helpen verbeteren. De veiligheid van aloë vera-sap in dit opzicht moet echter nog worden vastgesteld (33).
Van bepaalde voedingsstoffen in het sap wordt gedacht dat ze de effectiviteit van insuline verbeteren. Dit kunnen chroom, magnesium, zink en mangaan zijn. Er is echter verder onderzoek nodig om het verband vast te stellen.
Een Amerikaanse studie bespreekt UP780, een samenstelling op basis van aloë, die kan werken als een natuurlijk supplement om een gezonde bloedglucosespiegel te behouden (34). Vergelijkbare effecten kunnen mogelijk zijn met aloë vera-sap.
8. Kan het risico op kanker helpen verminderen
Volgens een studie van de VAE kan aloë vera de groei van kankercellen remmen. Het kan ook de effectiviteit van kankermedicijnen verhogen, zoals cisplatine (35).
Aloë-sap bevat bioactieve verbindingen, zoals aloïne en lectine, die ontstekingsremmende eigenschappen hebben (36). Deze kunnen ook het risico op kanker helpen verminderen.
Aloë vera bevat acemannaan, een fytonutriënt. Studies stellen dat deze fytonutriënt kankertumoren kan doen krimpen (37).
Aloë vera-sap bleek ook de verspreiding van kanker te verminderen (38). Er is echter meer onderzoek nodig om de antikanker eigenschappen van het sap vast te stellen.
9. Kan het lichaam hydrateren
Aloë vera-sap bevat bijna 75 actieve componenten die het lichaam kunnen aanvullen (5). Aangenomen wordt dat het het lichaam hydrateert en uitputting verlicht, hoewel onderzoek in dit opzicht beperkt is.
Volgens een Braziliaanse studie kan aloë vera ook de hydratatie van de huid verbeteren (39).
10. Kan de mondgezondheid verbeteren
Een Indiase studie stelt dat aloë vera-sap onbeperkt kan worden gebruikt in de tandheelkunde. De antiseptische en ontstekingsremmende eigenschappen kunnen helpen bij de behandeling van gingivitis, tandplak en parodontitis. De antivirale eigenschappen kunnen ook helpen bij het genezen van orale infecties (40).
Aloë vera-sap kan ook werken als een efficiënt mondwater zonder bijwerkingen (41).
De ontstekingsremmende eigenschappen van aloë vera-sap kunnen ook een rol spelen bij de behandeling van door tandplak veroorzaakte gingivitis (42).
11. Kan haargezondheid bevorderen
De ontstekingsremmende eigenschappen van aloë vera-sap kunnen de hoofdhuid kalmeren en hydrateren. Het sap kan ook een jeukende hoofdhuid behandelen. Onderzoek op dit gebied is echter beperkt.
De antibacteriële eigenschappen van aloë vera kunnen roos helpen behandelen (43).
Anekdotisch bewijs suggereert dat het sap ook kan voorkomen dat de dode huidcellen de haarzakjes verstoppen. De alkalische aard van aloë vera-sap kan de pH-waarde van het haar in evenwicht brengen en werken als een goed conditioneringsmiddel.
Aloë vera-sap kan glans aan je haar geven en kroezen onder controle houden. De vitamines en mineralen in het sap kunnen je haar versterken. Studies zijn echter beperkt op dit gebied en er is meer onderzoek nodig om deze voordelen te kennen.
12. Kan de essentiële aminozuren leveren
Aloë vera-sap biedt 16 van de 22 aminozuren, waaronder 7 van de 8 essentiële aminozuren (44). Deze aminozuren bevorderen de algehele gezondheid en kunnen ook de spiergroei bevorderen.
13. Kan de gezondheid van de hersenen verbeteren
Individuen die diëten kregen, waaronder aloë vera, presteerden beter bij taken van geheugenherinnering en herkenning in een onderzoek. Deze deelnemers rapporteerden ook een verminderde incidentie van spanning of een slecht humeur (45). Deze effecten kunnen worden toegeschreven aan de sachariden in aloë vera-sap.
14. Kan maagzuur behandelen
In het geval van gastro-oesofageale reflux kan aloë vera-sap de symptomen verminderen. Het werd ook goed verdragen (46). Het sap kan ook de symptomen van brandend maagzuur verzachten.
Volgens een andere studie bleek aloë vera-siroop een veilige behandeling voor GERD (gastro-oesofageale refluxziekte) (47).
Aloë vera-sap is een handige manier om een optimale gezondheid voor uzelf en uw gezin te garanderen. Niet iedereen kan het echter consumeren, omdat het bepaalde nadelige effecten kan veroorzaken.
Bijwerkingen van Aloë Vera-sap
- Kaliumtekort
Aloë vera-sap is een laxeermiddel en werkt diureticum. Hoewel dit kan leiden tot gewichtsverlies op korte termijn, kan het op de lange termijn leiden tot kaliumgebrek (1).
- Problemen tijdens zwangerschap en borstvoeding
Aloë vera kan potentieel gevaarlijk zijn wanneer het oraal wordt ingenomen door zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven. Eén rapport koppelt aloë vera aan een miskraam (48). Vermijd het gebruik als u zwanger bent of borstvoeding geeft.
- Allergische reacties
De inname van aloë-sap kan bij sommige mensen allergieën veroorzaken. De symptomen kunnen diarree, buikkrampen en rode urine zijn. Sommigen kunnen ook verergerde constipatie ervaren (1).
- Nierproblemen
Het sap kan nierbeschadiging veroorzaken als het latex bevat. Onderzoek op dit aspect ontbreekt echter. Degenen met een voorgeschiedenis van nierproblemen moeten aloë vera-sap vermijden.
- Spijsverteringsproblemen
De laxerende effecten van aloë vera-sap kunnen bij bepaalde personen ook tot constipatie leiden. Het kan ook buikkrampen (spierzwakte) en verstoorde elektrolytenbalans veroorzaken (1). Een ander spijsverteringsprobleem dat aloë vera-sap kan veroorzaken, is diarree (49).
- Onregelmatige hartslag
De mogelijke verstoorde elektrolytenbalans bij de inname van aloë vera-sap kan ook leiden tot een onregelmatige hartslag of aritmie (50).
- Levertoxiciteit
Overmatige inname van aloë-sap kan ook leiden tot leverschade en toxiciteit (51). Daarom moeten mensen met leverproblemen voorzichtig zijn.
Geneesmiddelinteracties
Aloë vera-sap kan de bloedsuikerspiegel verlagen en dit kan een probleem veroorzaken met diabetesmedicatie (1).
Aloë vera-sap kan ook interageren met sevofluraan (gebruikt als anesthesie tijdens operaties) (52). Het sap oefent plaatjesremmende effecten uit en kan interfereren met geneesmiddelen zoals warfarine (gebruikt als bloedverdunner) (53).
Dosage
Juice from 300 mg of aloe vera may be beneficial for lowering blood sugar levels (54). For further information on the ideal dosage, consult your doctor.
Precautions
Aloe vera juice could be unsafe for pregnant or breastfeeding women. The juice must also be avoided in children below 12 years of age.
Where To Buy Aloe Vera Juice
You can either pick a bottle of aloe vera juice from the nearest supermarket or place an order online. Following are the brands you may look for.
- Patanjali Aloe Vera Juice
- Lily of the Desert Aloe Vera Juice
- Aloe Pura Aloe Vera Juice
Conclusion
Aloe vera juice has similar benefits to the gel. However, the juice may get better absorbed in the system. Aloe vera juice may also be much easier to carry and consume. There is a huge body of research on the benefits of the aloe vera plant.
Be careful about the potential side effects the juice may cause. If you are generally healthy, including aloe vera juice in your regular routine can help. Make sure you consult your doctor before consuming aloe vera juice.
Expert’s Answers For Readers’ Questions
Which of the two is better – colored or decolorized aloe vera juice?
Purified and decolorized aloe vera juice could be the better option. Unpurified or colored aloe vera juice contains anthraquinones, which may cause side effects. Hence, while shopping, check for the following statements on the label:
– Decolorized
– Organic
– Purified
– Safety Tested
What is the pH of aloe vera juice?
Aloe vera juice has a pH level of 4.5 to 5.5.
Does aloe vera juice promote alkalinity?
Aloe vera juice is alkaline and may promote body alkalinity.
Verbetert het drinken van aloë vera-sap de gezondheid van de huid?
Inname van aloë vera-sap kan de gezondheid van de huid bevorderen. Direct onderzoek in dit opzicht ontbreekt echter. De plaatselijke toepassing van het sap heeft verschillende voordelen. Het kan genezing en hydratatie bevorderen en kan ook zwangerschapsstriemen verminderen. De antibacteriële eigenschappen kunnen helpen bij de behandeling van eczeem en psoriasis.
Andere voordelen van de plaatselijke toepassing van het sap zijn onder meer verminderde tekenen van veroudering, UV-bescherming en verminderde huidontsteking.
54 bronnen
Stylecraze heeft strikte inkooprichtlijnen en vertrouwt op collegiaal getoetste studies, academische onderzoeksinstellingen en medische verenigingen. We vermijden het gebruik van tertiaire verwijzingen. U kunt meer lezen over hoe we ervoor zorgen dat onze inhoud nauwkeurig en actueel is door ons redactionele beleid te lezen.-
- Surjushe, Amar et al. “Aloe vera: a short review.” Indian journal of dermatology vol. 53,4 (2008): 163-6.
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2763764/
- Nagpal, Ravinder et al. “Effect of Aloe vera juice on growth and activities of Lactobacilli in-vitro.” Acta bio-medica: Atenei Parmensis vol. 83,3 (2012): 183-8.
pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23762993/
- Avijgan, Majid et al. “Effectiveness of Aloe Vera Gel in Chronic Ulcers in Comparison with Conventional Treatments.” Iranian journal of medical sciences vol. 41,3 Suppl (2016): S30.
pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27840496/
- Hong, Seung Wook et al. “Aloe vera Is Effective and Safe in Short-term Treatment of Irritable Bowel Syndrome: A Systematic Review and Meta-analysis.” Journal of neurogastroenterology and motility vol. 24,4 (2018): 528-535.
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6175553/
- Hamman, Josias H. “Composition and applications of Aloe vera leaf gel.” Molecules (Basel, Switzerland) vol. 13,8 1599-616. 8 Aug. 2008.
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6245421/
- Khedmat, Hossein et al. “Aloe vera in treatment of refractory irritable bowel syndrome: Trial on Iranian patients.” Journal of research in medical sciences: the official journal of Isfahan University of Medical Sciences vol. 18,8 (2013): 732.
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3872617/
- Radha, Maharjan H, and Nampoothiri P Laxmipriya. “Evaluation of biological properties and clinical effectiveness of Aloe vera: A systematic review.” Journal of traditional and complementary medicine vol. 5,1 21-6. 23 Dec. 2014.
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4488101/
- Nair, Gopakumar Ramachandran et al. “Clinical Effectiveness of Aloe Vera in the Management of Oral Mucosal Diseases- A Systematic Review.” Journal of clinical and diagnostic research: JCDR vol. 10,8 (2016): ZE01-7.
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5028429/
- Wan, Ping et al. “Advances in treatment of ulcerative colitis with herbs: from bench to bedside.” World journal of gastroenterology vol. 20,39 (2014): 14099-104.
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4202341/
- Langmead L, Makins RJ, Rampton DS. Anti-inflammatory effects of aloe vera gel in human colorectal mucosa in vitro. Aliment Pharmacol Ther. 2004;19(5):521–527.
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14987320
- Vázquez B, Avila G, Segura D, Escalante B. Antiinflammatory activity of extracts from Aloe vera gel. J Ethnopharmacol. 1996;55(1):69–75.
url
- Davis RH, Rosenthal KY, Cesario LR, Rouw GA. Processed Aloe vera administered topically inhibits inflammation. J Am Podiatr Med Assoc. 1989;79(8):395–397.
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2810076
- Reuter J, Jocher A, Stump J, Grossjohann B, Franke G, Schempp CM. Investigation of the anti-inflammatory potential of Aloe vera gel (97.5%) in the ultraviolet erythema test. Skin Pharmacol Physiol. 2008;21(2):106–110.
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18253066
- Davis RH, Maro NP. Aloe vera and gibberellin. Anti-inflammatory activity in diabetes. J Am Podiatr Med Assoc. 1989;79(1):24–26.
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2724102
- Cowan D. Oral Aloe vera as a treatment for osteoarthritis: a summary. Br J Community Nurs. 2010;15(6):280–282.
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20679979
- Vandana, K R et al. “In-vitro assessment and pharmacodynamics of nimesulide incorporated Aloe vera transemulgel.” Current drug discovery technologies vol. 11,2 (2014): 162-7.
pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24295369/
- Dana, Nasim et al. “The effect of Aloe vera leaf gel on fatty streak formation in hypercholesterolemic rabbits.” Journal of research in medical sciences: the official journal of Isfahan University of Medical Sciences vol. 17,5 (2012): 439-42.
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3634268/
- Kaithwas G, Dubey K, Pillai KK. Effect of aloe vera (Aloe barbadensis Miller) gel on doxorubicin-induced myocardial oxidative stress and calcium overload in albino rats. Indian J Exp Biol. 2011;49(4):260–268.
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21614889
- Jain N, Vijayaraghavan R, Pant SC, Lomash V, Ali M. Aloe vera gel alleviates cardiotoxicity in streptozocin-induced diabetes in rats. J Pharm Pharmacol. 2010;62(1):115–123.
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20723007
- Choudhary, Monika et al. “Hypoglycemic and hypolipidemic effect of Aloe vera L. in non-insulin dependent diabetics.” Journal of food science and technology vol. 51,1 (2014): 90-6. doi:10.1007/s13197-011-0459-0
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3857397/
- Lim BO, Seong NS, Choue RW, et al. Efficacy of dietary aloe vera supplementation on hepatic cholesterol and oxidative status in aged rats. J Nutr Sci Vitaminol (Tokyo). 2003;49(4):292–296.
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14598919
- Cellini L, Di Bartolomeo S, Di Campli E, Genovese S, Locatelli M, Di Giulio M. In vitro activity of Aloe vera inner gel against Helicobacter pylori strains. Lett Appl Microbiol. 2014;59(1):43–48.
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24597562
- Salehi, Bahare et al. “Aloe Genus Plants: From Farm to Food Applications and Phytopharmacotherapy.” International journal of molecular sciences vol. 19,9 2843. 19 Sep. 2018, doi:10.3390/ijms19092843
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6163315/
- Rahmani, Arshad H et al. “Aloe vera: Potential candidate in health management via modulation of biological activities.” Pharmacognosy reviews vol. 9,18 (2015): 120-6.
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4557234/
- Guan, Yong-Song, and Qing He. “Plants Consumption and Liver Health.” Evidence-based complementary and alternative medicine: eCAM vol. 2015 (2015): 824185.
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4499388/
- Can A, Akev N, Ozsoy N, et al. Effect of Aloe vera leaf gel and pulp extracts on the liver in type-II diabetic rat models. Biol Pharm Bull. 2004;27(5):694–698.
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15133247
- Monteiro, Rosário, and Isabel Azevedo. “Chronic inflammation in obesity and the metabolic syndrome.” Mediators of inflammation vol. 2010 (2010): 289645.
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2913796/
- Tanaka, Miyuki & Misawa, Eriko & Yamauchi, Koji & Abe, Fumiaki & Ishizaki, Chiaki. (2015). Effects of plant sterols derived from Aloe vera gel on human dermal fibroblasts in vitro and on skin condition in Japanese women. Clinical, cosmetic and investigational dermatology. 8. 95-104.
www.researchgate.net/publication/273469470_Effects_of_plant_sterols_derived_from_Aloe_vera_gel_on_human_dermal_fibroblasts_in_vitro_and_on_skin_condition_in_Japanese_women
- Misawa, Eriko & Tanaka, Miyuki & Nomaguchi, Kouji & Yamada, Muneo & Toida, Tomohiro & Takase, Mitsunori & Iwatsuki, Keiji & Kawada, Teruo. (2008). Administration of phytosterols isolated from Aloe vera gel reduce visceral fat mass and improve hyperglycemia in Zucker diabetic fatty (ZDF) rats. Obesity Research & Clinical Practice – OBES RES CLIN PRACT. 2. 239-245.
www.researchgate.net/publication/246155370_Administration_of_phytosterols_isolated_from_Aloe_vera_gel_reduce_visceral_fat_mass_and_improve_hyperglycemia_in_Zucker_diabetic_fatty_ZDF_rats/citation/download
- Misawa E, Tanaka M, Nabeshima K, et al. Administration of dried Aloe vera gel powder reduced body fat mass in diet-induced obesity (DIO) rats. J Nutr Sci Vitaminol (Tokyo). 2012;58(3):195–201.
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22878390
- Choi HC, Kim SJ, Son KY, Oh BJ, Cho BL. Metabolic effects of aloe vera gel complex in obese prediabetes and early non-treated diabetic patients: randomized controlled trial. Nutrition. 2013;29(9):1110–1114.
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23735317
- Bałan, Barbara Joanna et al. “Oral administration of Aloe vera gel, anti-microbial and anti-inflammatory herbal remedy, stimulates cell-mediated immunity and antibody production in a mouse model.” Central-European journal of immunology vol. 39,2 (2014): 125-30.
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4440021/
- Zhang, Yiyi et al. “Efficacy of Aloe Vera Supplementation on Prediabetes and Early Non-Treated Diabetic Patients: A Systematic Review and Meta-Analysis of Randomized Controlled Trials.” Nutrients vol. 8,7 388. 23 Jun. 2016.Library of Medicine, National Institutes of Health.
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4963864/
- Yimam, Mesfin et al. “Blood glucose lowering activity of aloe based composition, UP780, in alloxan induced insulin dependent mouse diabetes model.” Diabetology & metabolic syndrome vol. 6 61. 24 May. 2014.
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4041641/
- Hussain A, Sharma C, Khan S, Shah K, Haque S. Aloe vera inhibits proliferation of human breast and cervical cancer cells and acts synergistically with cisplatin. Asian Pac J Cancer Prev. 2015;16(7):2939–2946.
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25854386
- Upadhyay, Ravi. (2018). Nutraceutical, therapeutic, and pharmaceutical potential of Aloe vera: A review. International Journal of Green Pharmacy. 12.
www.researchgate.net/publication/325256526_Nutraceutical_therapeutic_and_pharmaceutical_potential_of_Aloe_vera_A_review
- Sierra-García GD, Castro-Ríos R, González-Horta A, Lara-Arias J, Chávez-Montes A. Acemannan, an extracted polysaccharide from Aloe vera: A literature review. Nat Prod Commun. 2014;9(8):1217–1221.
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25233608
- Lissoni P, Rovelli F, Brivio F, et al. A randomized study of chemotherapy versus biochemotherapy with chemotherapy plus Aloe arborescens in patients with metastatic cancer. In Vivo. 2009;23(1):171–175.
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19368145
- Dal’Belo SE, Gaspar LR, Maia Campos PM. Moisturizing effect of cosmetic formulations containing Aloe vera extract in different concentrations assessed by skin bioengineering techniques. Skin Res Technol. 2006;12(4):241–246.
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17026654
- Sujatha, G et al. “Aloe vera in dentistry.” Journal of clinical and diagnostic research: JCDR vol. 8,10 (2014): ZI01-2.
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4253296/
- Karim B, Bhaskar DJ, Agali C, et al. Effect of Aloe vera mouthwash on periodontal health: triple blind randomized control trial. Oral Health Dent Manag. 2014;13(1):14–19.
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24603910
- Ajmera, Neha et al. “Aloe vera: It’s effect on gingivitis.” Journal of Indian Society of Periodontology vol. 17,4 (2013): 435-8.
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3800403/
- Hashemi, Seyyed Abbas et al. “The Review on Properties of Aloe Vera in Healing of Cutaneous Wounds.” BioMed research international vol. 2015 (2015): 714216.
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4452276/
- Gupta, Neha et al. “Aloe-Vera: A Nature’s Gift to Children.” International journal of clinical pediatric dentistry vol. 3,2 (2010): 87-92.
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4968173/
- Nelson, Erika D et al. “Neurologic effects of exogenous saccharides: a review of controlled human, animal, and in vitro studies.” Nutritional neuroscience vol. 15,4 (2012): 149-62.
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3389826/
- Kines, Kasia, and Tina Krupczak. “Nutritional Interventions for Gastroesophageal Reflux, Irritable Bowel Syndrome, and Hypochlorhydria: A Case Report.” Integrative medicine (Encinitas, Calif.) vol. 15,4 (2016): 49-53.
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4991651/
- Panahi, Yunes et al. “Efficacy and safety of Aloe vera syrup for the treatment of gastroesophageal reflux disease: a pilot randomized positive-controlled trial.” Journal of traditional Chinese medicine = Chung i tsa chih ying wen pan vol. 35,6 (2015): 632-6.
pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26742306/
- Guo, Xiaoqing, and Nan Mei. “Aloe vera: A review of toxicity and adverse clinical effects.” Journal of environmental science and health. Part C, Environmental carcinogenesis & ecotoxicology reviews vol. 34,2 (2016): 77-96.
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6349368/
- Foster, Meika. “Evaluation of the Nutritional and Metabolic Effects of Aloe Vera.” Herbal Medicine: Biomolecular and Clinical Aspects. 2nd Edition., U.S. National Library of Medicine, 1 Jan. 1970.
www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92765/
- Saka, Wa et al. “Changes in Serum Electrolytes, Urea, and Creatinine in Aloe Vera-treated Rats.” Journal of young pharmacists: JYP vol. 4,2 (2012): 78-81.
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3385221/
- Yang, Ha Na et al. “Aloe-induced toxic hepatitis.” Journal of Korean medical science vol. 25,3 (2010): 492-5.
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2826749/
- Lee, Anna, et al. “Possible interaction between sevoflurane and Aloe vera.” Annals of Pharmacotherapy 38.10 (2004): 1651-1654.
pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15292490/
- Paoletti, Angelica, et al. “Interactions between natural health products and oral anticoagulants: spontaneous reports in the Italian Surveillance System of Natural Health Products.” Evidence-based complementary and alternative medicine 2011 (2011).
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3025393/
- Alinejad-Mofrad, Samaneh, et al. “Improvement of glucose and lipid profile status with Aloe vera in pre-diabetic subjects: a randomized controlled-trial.” Journal of Diabetes & Metabolic Disorders 14.1 (2015): 22.
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4399423/
- Surjushe, Amar et al. “Aloe vera: a short review.” Indian journal of dermatology vol. 53,4 (2008): 163-6.