Inhoudsopgave:
- Een kijkje in de wereld van yoga
- A. De basisprincipes van yoga omarmen
- 1. De juiste kleding en accessoires
- 2. Eet op tijd
- 3. Laat uw telefoon en schoenen buiten staan
- 4. Stop niet impulsief
- B. Alles over de praktijk
- 5. Doe het zelf
- 6. Sta jezelf toe om te ontspannen
- 7. Besteed aandacht aan uw ademhaling
- 8. Duw jezelf, maar forceer geen pose
- 9. Vergelijk niet
- 10. Yoga kan intens zijn - maar het hoeft niet zo te zijn
- 11. U hoeft niet ultraflexibel te zijn
- C. Pas op en wees gewaarschuwd
- 12. Laat het uw leraar weten
- 13. Yoga tijdens menstruatie en zwangerschap
Yoga is zo'n opwindende praktijk. Zijn bewustzijn verspreidt zich als een lopend vuurtje over de wereld. Iedereen lijkt buitengewoon nieuwsgierig te zijn om te weten hoe een oefening waarbij rekken betrokken is, een oplossing kan zijn voor zoveel problemen. Als je een van hen bent, is hier een gids voor wat je moet weten voordat je lid wordt van de yogaclub.
In het begin draait yoga om het ontdekken van dat broodnodige bewustzijn van je lichaam, zowel in ruimte als in tijd. Of je nu een inversie aanneemt, of je wordt gevraagd aandacht te schenken aan een bepaalde beweging in je lichaam, wanneer je begint met oefenen, kan het ongemakkelijk lijken. Maar overweeg om open te staan voor die leercurve. Het is niet zo uitdagend als het misschien lijkt - je moet het gewoon tijd geven. Met behulp van deze basisgids weet u wat u kunt verwachten in uw allereerste klas.
Een kijkje in de wereld van yoga
A. De basisprincipes van yoga omarmen
B. Alles over de praktijk
C. Pas op en wees gewaar
D. Yoga-terminologie
E. De vruchten van yoga
A. De basisprincipes van yoga omarmen
Deze tips zullen je voorbereiden op de basis die je nodig hebt om deel te nemen aan een yogales. Als u de weinige basisregels kent, krijgt u een beetje vertrouwen voordat u aan die les begint.
1. De juiste kleding en accessoires
Afbeelding: iStock
Yoga heeft niets speciaals nodig. Het enige dat u nodig heeft, zijn losse, comfortabele kleding waarmee u uw lichaam gemakkelijk kunt bewegen. Het strekken omvat een volledig bewegingsbereik van uw ledematen. Daarom moet uw kleding los genoeg zijn om beweging mogelijk te maken, en strak genoeg om gênante situaties te vermijden.
Misschien wilt u ook investeren in een goede yogamat. Als je niet zeker weet of je van yoga houdt, overweeg dan om een goedkopere mat te kopen totdat je toegewijd bent. Als je eenmaal verliefd bent geworden op yoga, zou je kunnen investeren in de juiste mat, afhankelijk van de vorm van yoga die je kiest. Sommige yogastudio's bieden gratis of tegen een minimale vergoeding yogamatten aan.
2. Eet op tijd
Afbeelding: iStock
Het is essentieel dat uw maag en darmen leeg zijn voordat u met uw training begint. U moet een pauze van twee tot vier uur laten tussen uw laatste maaltijd en uw training. Oefenen op een volle maag kan u een ongemakkelijk gevoel geven.
3. Laat uw telefoon en schoenen buiten staan
Afbeelding: iStock
Yoga wordt op blote voeten beoefend. Het draait allemaal om het aarden en verbinden van je lichaam, daarom zijn schoenen niet nodig. Laat ze op het rek buiten de yogaruimte liggen.
Yoga vereist dat je aanwezig bent in het moment en je volledig bewust bent van elke sensatie die je ervaart. Een rinkelende telefoon zal je niet alleen afleiden, maar ook de mensen om je heen storen. Zet de telefoon stil voordat je naar je yogales gaat.
4. Stop niet impulsief
Afbeelding: iStock
Misschien vind je het idee van yoga leuk, maar ben je misschien teleurgesteld als je aan een les meedoet. Nou, verlies de hoop nog niet. Probeer ten minste drie verschillende yogastudio's en yogastijlen voordat je besluit dat yoga niets voor jou is.
Een groot deel van de oefening hangt ook af van de leraar die je hebt gekozen om je te begeleiden tijdens je yogareis. In feite is het een must om yoga te beoefenen onder een ervaren trainer. Het is prima als je de ene leraar leuker vindt dan de andere. Het is belangrijk om contact te maken met uw instructeur en deze te begrijpen.
Aarzel nooit om je leraar of yogastudio te vragen of je ergens opheldering over nodig hebt. Zoek en gij zult vinden!
Terug naar inhoudsopgave
B. Alles over de praktijk
Nu je een glimp hebt opgevangen van de essentie, is het misschien een goed idee om te weten wat je van een les kunt verwachten en wat je benadering van yoga zou moeten zijn.
5. Doe het zelf
Afbeelding: iStock
Yoga geeft je de broodnodige pauze. Het is tijd voor jezelf. Misschien merk je dat je introspectief bent en gefocust op jou als wezen. Je zult dit steeds meer merken als je doorgaat met yoga. Geef je over aan wat goed voelt, en experimenteer zodat je elke keer dat je op de mat komt iets nieuws over jezelf kunt ontdekken. Het lichaam van iedereen is anders, dus doe wat voor jou het beste voelt.
6. Sta jezelf toe om te ontspannen
Afbeelding: iStock
Het is triest dat we in de drukte van ons dagelijks leven ontspanning als een luxe beschouwen. Rust en ontspanning zijn noodzakelijk. Het creëren van die zen of balans in het leven is essentieel. Yoga helpt vastzittende stress los te laten en laat je ontspannen.
Neem ook de tijd om tussen de houdingen door te rusten als u daar behoefte aan heeft. Als je voelt dat een houding te intens wordt en je lichaam hunkert naar een pauze, neem dan Balasana of Kinderhouding aan. Luister naar je lichaam.
7. Besteed aandacht aan uw ademhaling
Afbeelding: iStock
De houdingen en ademhaling gaan hand in hand. Het is absoluut noodzakelijk om je te concentreren op je ademhaling en de bewegingen te coördineren elke keer dat je in en uitademt. Ademen helpt je om je geest te concentreren en je lichaam te ontspannen. Onthoud dat u beter vooruitgang kunt boeken als u zich bewust bent van uw ademhaling.
8. Duw jezelf, maar forceer geen pose
Afbeelding: iStock
Je moet naar je lichaam luisteren. Hoewel het belangrijk is om jezelf te pushen om vooruitgang te boeken, moet je lichaam luisteren en onmiddellijk stoppen als je nee zegt. Yoga gaat over het doorbreken van remmingen en niet door pijn heen. Je moet ook geleidelijk vooruitgang boeken. Je zult een pose misschien niet helemaal bereiken, maar je kunt in die richting werken. Het is belangrijk om elke pose met integriteit en intentie te doen, waardoor het karakter van de mat en in het dagelijks leven wordt opgebouwd.
Elke pose heeft een wijziging en vooruitgang. Als je de huidige houding niet goed krijgt, hoef je niet door te gaan naar de volgende stap.
Onthoud ook dat letsel een realiteit is, en het gebeurt bij yoga. Volg de instructies van de docent, luister naar je lichaam en minimaliseer eventuele risico's.
9. Vergelijk niet
Afbeelding: iStock
Vergelijk jezelf nooit met je medebeoefenaars. Yoga is een niet-competitieve praktijk. Wees je bewust van je eigen mogelijkheden.
Yoga kan door vrijwel iedereen worden gedaan, ongeacht leeftijd, conditie, gezondheid, enz. Het is belangrijk om te begrijpen dat yoga een reis is en geen bestemming. Het gaat allemaal om de vereniging van de geest, het lichaam en de geest. Concentreer je daarop, en niet op wat of hoe de persoon naast je presteert.
10. Yoga kan intens zijn - maar het hoeft niet zo te zijn
Afbeelding: iStock
Er zijn overal verschillende soorten mensen, en terwijl sommigen houden van een snelle en intensieve training, houden anderen van een soepele, langzame zeilvorm van oefening. Yoga is een reeks rekoefeningen, en afhankelijk van wat je wilt, kun je de snellere Bikram Yoga, Hot Yoga, Vinyasa of Ashtanga Yoga kiezen, of de langzamere Yin Yoga, Iyengar Yoga of Kundalini Yoga-vormen. Wat u ook kiest, de voordelen blijven hetzelfde. Yoga heeft voor elk wat wils! Een klein beetje onderzoek en u zult uw roeping vinden.
11. U hoeft niet ultraflexibel te zijn
Afbeelding: iStock
Je zou het idee van yoga kunnen vermijden, simpelweg omdat je niet sterk of flexibel bent en je niet eens kunt voorstellen dat je de Ashtavakrasana doet, of wat je buurman ook kan.
Terwijl je deelneemt aan een yogales om sterk en flexibel te worden, is dit geen vereiste. Niemand kijkt naar je!
Je moet ook onthouden dat yoga niet over visuele verschijningen gaat. Een typische yogastudio heeft misschien geen spiegels. Dit komt omdat de focus moet liggen op je rek en hoe je je voelt, en niet op hoe je eruitziet.
Terug naar inhoudsopgave
C. Pas op en wees gewaarschuwd
Dit zijn enkele aandachtspunten. Wees vanaf het begin duidelijk en transparant over eventuele problemen. Alleen als je instructeur je problemen van tevoren kent, kunnen ze je helpen en begeleiden.
12. Laat het uw leraar weten
Afbeelding: iStock
Breng uw instructeur op de hoogte van uw verwondingen en aandoeningen om ervoor te zorgen dat u veilig kunt oefenen. Als u hoge bloeddruk, hartaandoeningen of duizeligheid heeft, moet uw leraar dit weten. Deze aandoeningen zijn mogelijk gecontra-indiceerd en uw gids kan een bepaalde asana wijzigen als deze niet voor u bedoeld is.
Omdat je nieuw bent in de beoefening, kan het rekken ervoor zorgen dat je lichaam op bepaalde manieren reageert. Merk op hoe uw lichaam aanvoelt. Laat het je instructeur weten als iets je erg kwalijk neemt. Anders merkt u misschien dat uw lichaam zich opent in gebieden die nog niet eerder open waren!
13. Yoga tijdens menstruatie en zwangerschap
Afbeelding: iStock
Tijdens uw menstruatiecyclus wordt aanbevolen om inversies te vermijden.
Ook als u zwanger bent en met yoga wilt beginnen, raadpleeg dan eerst uw arts. Overweeg prenatale lessen. Als je al yoga hebt beoefend, laat het je instructeur weten als je zwangerschap is bevestigd. Zij / hij kan sommige houdingen aanpassen om uw oefening comfortabeler te maken. Meditatie- en ontspanningstechnieken zijn sterk