Inhoudsopgave:
- 4 effectieve manieren waarop paardebloemthee kan helpen bij het afvallen
- 1. Bevat minder calorieën
- 2. Kan u helpen watergewicht te verliezen
- 3. Kan de vetopname verminderen
- 4. Kan vetafbraak bevorderen
- Paardebloemworteldosering voor gewichtsverlies
- Een woord van voorzichtigheid
- Gevolgtrekking
- Veel Gestelde Vragen
- 6 bronnen
Paardebloemthee kan mensen helpen af te vallen door hun calorie-inname te verminderen. Het kan ook uw algehele gezondheid bevorderen.
Hoewel het drinken van paardenbloemthee alleen niet de resultaten oplevert, kan het wel helpen bij het proces. U kunt deze thee tussen de maaltijden door innemen of als hydraterende drank samen met andere levensstijlveranderingen. In dit artikel zullen we bespreken hoe paardenbloemthee kan helpen bij het afvallen.
4 effectieve manieren waarop paardebloemthee kan helpen bij het afvallen
Is paardenbloemthee goed voor gewichtsverlies? Er zijn veel redenen waarom u paardenbloemthee zou moeten drinken als onderdeel van uw strategie voor gewichtsverlies. Deze omvatten het volgende:
1. Bevat minder calorieën
Paardebloemthee bevat, net als de meeste andere theesoorten, weinig calorieën (1). Het zit echter vol met voedingsstoffen. Dit maakt het de perfecte drank voor mensen die op dieet zijn. Paardebloemthee is de ideale vervanger voor andere calorierijke dranken zoals melk of frisdrank.
2. Kan u helpen watergewicht te verliezen
Paardebloemthee bevat meer kalium dan andere kruiden. Deze voedingsstof zou kunnen werken als een diureticum en de dagelijkse frequentie van urineren verhogen (2). Deze eigenschap kan u helpen het watergewicht te verliezen en het vasthouden van water te voorkomen.
3. Kan de vetopname verminderen
Van paardebloemwortelthee wordt gedacht dat het de spijsvertering verbetert en de vetopname vermindert.
Paardebloemthee remt de activiteit van pancreaslipase (dat vrijkomt tijdens de vetvertering). Het is bekend dat het remmen van dit enzym de vetopname vermindert, wat gewichtsverlies kan bevorderen (3).
4. Kan vetafbraak bevorderen
Het drinken van paardebloemthee voorafgaand aan een maaltijd helpt de maagafscheiding te stimuleren. Dit kan helpen bij de afbraak van vet en cholesterol (4).
Een onderzoek bij konijnen die werden gevoed met een cholesterolrijk dieet toonde aan dat extract van paardenbloembladeren de lipidenprofielen en het cholesterolgehalte verbeterde (5). Deze eigenschap kan een rol spelen bij gewichtsbeheersing.
Paardebloemworteldosering voor gewichtsverlies
Volgens de Europese Commissie en de British Herbal Pharmacopoeia zijn de volgende aanbevolen doseringen voor paardenbloemwortel (6):
- Verse wortels - dagelijks 2-8 g
- Gedroogd extract in poedervorm - 250-1000 mg, 4 keer per dag
- Afkooksel - 3-4 g dagelijks in 150 ml water gedrenkt
Neem voordat u kruidensupplementen inneemt contact op met uw zorgverzekeraar om te bepalen of deze voor u geschikt zijn.
Een woord van voorzichtigheid
Paardebloemthee is gezond, dus er is geen beperking op wie het kan drinken. U kunt deze kruidenthee ook consumeren als u niet op dieet bent en gewoon op gewicht wilt blijven. De thee werkt ook goed voor mensen die op dieet zijn.
Paardebloemthee kan bij sommige mensen echter allergische reacties veroorzaken. Overweeg om uw diëtist te raadplegen voordat u deze thee gaat consumeren (6).
Gevolgtrekking
Paardebloemwortelextract of zijn thee is effectief bij gewichtsverlies op korte termijn. Het helpt het watergewicht te verminderen door als een diureticum te werken. Drink tussen de maaltijden door een kopje paardebloemwortelthee om gehydrateerd te blijven. Denk eraan om uw arts te raadplegen als u er allergisch voor zou kunnen zijn.
Veel Gestelde Vragen
Hoe vaak moet u paardebloemwortelthee drinken?
Je kunt de thee 2-3 keer per dag drinken. Zorg ervoor dat u het tussen de maaltijden drinkt en niet samen met de maaltijden.
Maakt paardebloemthee je poepen?
Volgens anekdotisch bewijs helpt paardebloemthee constipatie te verlichten en werkt het als een laxeermiddel. Daarom kan het je laten poepen.
Wat zijn de bijwerkingen van het drinken van paardebloemthee?
Paardebloemthee zal, indien in beperkte hoeveelheden ingenomen, geen bijwerkingen veroorzaken. Mensen met allergieën moeten echter hun arts raadplegen voordat ze de thee gebruiken, omdat dit bij bepaalde mensen allergieën kan veroorzaken.
Hoe smaakt paardebloemthee?
De thee smaakt een beetje bitter en heeft meestal een sterke, rokerige smaak.
6 bronnen
Stylecraze hanteert strikte inkooprichtlijnen en vertrouwt op collegiaal getoetste studies, academische onderzoeksinstellingen en medische verenigingen. We vermijden het gebruik van tertiaire verwijzingen. U kunt meer lezen over hoe we ervoor zorgen dat onze inhoud nauwkeurig en actueel is door ons redactionele beleid te lezen.- Voedingswaarde van paardenbloemgreens, rauw, US Department of Agriculture.
fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/169226/nutrients
- Het diuretisch effect bij menselijke proefpersonen van een extract van Taraxacum officinale Folium gedurende een enkele dag, Journal of Alternative And Complementary Medicine, US National Library of Medicine, National Institutes of Health.
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3155102/
- Pancreaslipase-remmende activiteit van taraxacum officinale in vitro en in vivo, Nutrition Research and Practice, Amerikaanse National Library of Medicine, National Institutes of Health.
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2788186/
- Herbal Remedies gebruiken om optimaal gewicht te behouden, The Journal for Nurse Practitioners, US National Library of Medicine, National Institutes of Health.
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2927017/
- Hypolipidemische en antioxiderende effecten van paardenbloem (Taraxacum officinale) wortel en blad op met cholesterol gevoede konijnen, International Journal of Molecular Sciences, US National Library of Medicine, National Institutes of Health.
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2820990/
- De fysiologische effecten van paardenbloem (Taraxacum Officinale) bij diabetes type 2, The Review of Diabetic Studies, Journal of the Society for Biomedical Diabetes Research, US National Library of Medicine, National Institutes of Health.
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5553762/