Inhoudsopgave:
- Wat gebeurt er als u te licht bent?
- Hoe helpt yoga je aan te komen?
- Yoga voor gewichtstoename
- 1. Bhujangasana (variatie)
- 2. Vajrasana
- 3. Pavanamuktasana
- 4. Matsyasana
- 5. Sarvangasana
- 6. Shavasana
Yoga is zo'n ongelooflijke training dat het oplossingen biedt voor bijna alle gezondheidsproblemen. Hoewel het grootste deel van de wereld gek is op afvallen, zijn er een paar speciale mensen die problemen hebben met gewichtstoename. Ze kunnen eetbuien hebben en zitten als banketbakkers, maar ze lijken nooit dikker te worden. Degenen die willen afvallen, kunnen zeggen: “Oh! Hoe gelukkig!" Degenen met ondergewicht hebben echter hun eigen gevaren als mensen met overgewicht.
Wat gebeurt er als u te licht bent?
Voordat we ingaan op wat er gebeurt als u ondergewicht heeft, is het belangrijk om te weten of u ondergewicht valt. Als uw BMI lager is dan 18,5, wordt u als ondergewicht beschouwd.
Hoewel sommige mensen genetisch ondergewicht kunnen hebben, zijn anderen waarschijnlijk onder de maat omdat ze niet de vereiste voedingsstoffen krijgen om in het roze van gezondheid te blijven. Deze voedingsstoffen bereiken niet waar ze zouden moeten komen vanwege een gebrek aan consumptie of een onjuiste opname. Je immuunsysteem krijgt een klap. U zult het moeilijk vinden om infecties en ziekten te bestrijden. Het zal bijzonder moeilijk voor u zijn om te genezen na een operatie of trauma als er niet voldoende voedingsstoffen beschikbaar zijn om de weefsels weer op te bouwen of te herstellen. U krijgt ook meer kans op griep en longontsteking.
Extreem slank zijn kan ook invloed hebben op uw menstruatie. Ze zullen onregelmatig worden of helemaal stoppen. Dit betekent dat er een grillige productie van hormonen en minder oestrogeen is om een gezonde botmassa te ondersteunen.
Als uw dieet u niet genoeg calorieën oplevert, kunnen uw nier-, cardiovasculaire, gastro-intestinale, endocriene en centrale zenuwstelsel de dupe worden. Een boost van voedingsstoffen zal niet alleen deze belangrijke systemen in uw lichaam voeden, maar ook de kwaliteit van uw huid en haar verbeteren, die er anders onder lijden.
Als u ondergewicht heeft, voelt u zich lusteloos en vermoeid. U kunt misschien niet eens een simpele wandeling in de tuin maken. Je hebt een lager uithoudingsvermogen en je merkt misschien ook dat je gevoel van eigenwaarde eronder lijdt.
Door op de juiste manier aan te komen, zult u er energieker uitzien en zich energieker voelen.
Hoe helpt yoga je aan te komen?
Yoga pakt problemen aan zoals een slecht metabolisme, stress, gebrek aan eetlust en spijsverteringsproblemen. Hoewel het helpt deze problemen te overwinnen, stabiliseert het ook het gewicht en zorgt het ervoor dat u de juiste gewichtsdoelen haalt. Yoga verbetert de circulatie van zuurstof en bloed, en dit helpt de opname van voedingsstoffen te verbeteren. Het versterkt de spieren en stelt je in staat sterk en flexibel te worden. Het verbetert ook je uithoudingsvermogen.
Het is essentieel om te weten dat yoga voornamelijk werkt om uw metabolisme te reguleren. Daarom moet je deze asana's niet verlaten als je probeert af te vallen. Ze werken voor beide. Je moet ervoor zorgen dat je aankomt door middel van yoga onder begeleiding van een gekwalificeerde trainer. U moet deze oefeningen ook ondersteunen met een voedingsrijk dieet.
Yoga voor gewichtstoename
- Bhujangasana
- Vajrasana
- Pavanamuktasana
- Matsyasana
- Sarvangasana
- Shavasana
1. Bhujangasana (variatie)
Afbeelding: Shutterstock
Ook bekend als - Cobra pose
Voordelen - De Bhujangasana werkt zowel op het achterste als het voorste deel van het spijsverteringsstelsel, waardoor de eetlust verbetert, het metabolisme wordt gereguleerd en ook blokkades worden verwijderd. Ook het voortplantingssysteem wordt gestimuleerd. Als u zich uitrekt en uw hart opent, verbetert uw ademhaling. Er is een betere doorbloeding en opname van voedingsstoffen.
Hoe het te doen - Ga plat op uw buik liggen, met uw benen gestrekt en de voeten naar beneden. Plaats je ellebogen naast je. Til vervolgens uw borst op en plaats het lichaamsgewicht niet alleen op de ellebogen, maar ook op de gehele onderarmen. Adem diep in en adem krachtig uit
Om meer te weten over deze asana, klik hier: Bhujangasana
Terug naar inhoudsopgave
2. Vajrasana
Afbeelding: Shutterstock
Ook bekend als - Diamond Pose, Thunderbolt Pose
Voordelen - Deze asana is de enige asana die direct na een maaltijd kan worden beoefend. Het werkt op het spijsverteringssysteem en helpt de stofwisseling onder controle te houden. Deze asana kalmeert de geest en werkt op elk gebied dat aandacht nodig heeft.
Hoe het te doen - Plaats uw dijen op uw kuitspieren terwijl u plat op de grond zit. Focus en adem. Het is verstandig om een yogamat of yogadekens onder de schenen te plaatsen, zodat men zonder veel ongemak enkele minuten in deze houding kan doorbrengen.
Om meer te weten over deze asana, klik hier: Vajrasana
Terug naar inhoudsopgave
3. Pavanamuktasana
Afbeelding: Shutterstock
Ook bekend als - Windverlichtende houding
Voordelen - Deze asana werkt ook op het spijsverteringsstelsel en stimuleert en reguleert het daardoor. Het kalmeert de overactieve stofwisseling en creëert een vriendschappelijke sfeer voor een betere opname van voedingsstoffen in het lichaam.
Hoe het te doen - Ga plat op de grond liggen met uw rug op de grond. Vouw je knieën en knuffel ze. Til je hoofd van de grond en breng je neus tussen je knieën. Houd de houding een paar seconden vast terwijl je diep ademt, en laat dan los.
Om meer te weten over deze asana, klik hier: Pawanmuktasana
Terug naar inhoudsopgave
4. Matsyasana
Afbeelding: Shutterstock
Ook bekend als - Fish Pose
Voordelen - De Matsyasana is een zeer gunstige pose in yoga om aan te komen. Het werkt op veel systemen samen, inclusief de schildklier. Het reguleert een overactieve schildklier die ook gewichtsvermindering kan veroorzaken. Het versterkt de spijsvertering, de bloedsomloop, de voortplanting en het cardiovasculaire systeem. Het metabolisme en de opname van voedingsstoffen verbeteren en alle problemen met gewichtsverlies (als gevolg van schildklierproblemen) worden in de loop van de tijd aangepakt en genezen.
Hoe het te doen - Ga op je rug liggen en kruis dan je benen in de Padmasana. Buig uw rug voorzichtig zodat uw hoofd op uw kruin rust. Voel de kromming in de bovenrug en nek. Houd een paar seconden vast en laat los.
Om meer te weten over deze asana, klik hier: Matsyasana
Terug naar inhoudsopgave
5. Sarvangasana
Afbeelding: Shutterstock
Ook bekend als - Ondersteunde schouderstandaard
Voordelen - Een schouderstandaard werkt in de eerste plaats aan het verbeteren van de circulatie van bloed en zuurstof. Deze asana is een inversie en daarom bereikt een nieuwe hoeveelheid bloed de ontoegankelijke gebieden, waardoor ze een boost aan voedingsstoffen krijgen. Alle energieblokkades worden opgeruimd en het lichaam wordt versterkt.
Hoe het te doen - Ga liggen in de Shavasana. Til je benen op terwijl je je heupen ondersteunt met je handpalmen. Verplaats het lichaamsgewicht op de schouders en til ook uw bovenlichaam op, aangezien uw hoofd en bovenrug op de grond blijven. Houd een paar seconden vast en laat los.
Om meer te weten over deze asana, klik hier: Sarvangasana
Terug naar inhoudsopgave
6. Shavasana
Afbeelding: Shutterstock
Ook bekend als - Corpse Pose
Voordelen - Deze asana ontspant het lichaam volledig en laat het de vruchten plukken van de training. Het is op dit moment dat de opname van voedingsstoffen wordt verbeterd. Het lichaam is volledig genezen.
Hoe het te doen - Ga liggen in de Shavasana. Til je benen op terwijl je je heupen ondersteunt met je handpalmen. Verplaats het lichaamsgewicht op de schouders en til ook uw bovenlichaam op, aangezien uw hoofd en bovenrug op de grond blijven. Houd een paar minuten vast en laat los. Het is veiliger voor het cervicale gebied als de nek en schouders worden ondersteund door brede yogadekens.
Om meer te weten over deze asana, klik hier: Shavasana
Terug naar inhoudsopgave
Dit zijn slechts zes asana's, maar er zijn er nog veel meer die u zullen helpen uw ideale gewichtsdoel te bereiken. Duik in de wereld van yoga en nodig een goede gezondheid en geluk uit. Heb je ooit nagedacht