Inhoudsopgave:
- Hoe beschermt yoga je haar?
- 7 beste houdingen in yoga voor haarbescherming
- 1. Adho Mukha Svanasana (naar beneden gerichte hondhouding)
- 2.Uttanasana (staande voorwaartse buiging)
- 3. Ustrasana (kameelhouding)
- 4. Vajrasana (Thunderbolt Pose)
- 5. Sarvangasana (pose met alle ledematen)
- 6. Pawanmuktasana (windverlichtende houding)
- 7. Sirsasana (hoofdstandhouding)
- Antwoorden van experts op vragen van lezers
Wat zie je als je in de spiegel kijkt? Als dof en futloos haar je aanstaart, is het tijd om actie te ondernemen. Veel onderzoeken bewijzen dat je haar een weerspiegeling is van de algehele gezondheid, waardoor je meer redenen hebt om het in goede conditie te houden. Om je daarbij te helpen, zijn hier 7 yoga-asana's die zeker de gezondheid van het haar versterken. Lees verder om meer te weten.
Maar laten we eerst eens kijken naar het effect van yoga op je haar.
Hoe beschermt yoga je haar?
Zoals we allemaal weten, doet yoga wonderen op ons lichaam. Het zal je verbazen dat het je haar van saai in prachtig kan veranderen op een manier die zelfs high-end salons niet kunnen. Bovendien verbetert het de spijsvertering en vermindert het angst, wat belangrijke factoren zijn die bijdragen aan haardegeneratie.
Sommige yoga-asana's doen wonderen voor je haar, omdat de positie van het hoofd de bloedcirculatie in je hoofdhuid verbetert en je haarzakjes stimuleert. Laten we ze nu eens bekijken.
7 beste houdingen in yoga voor haarbescherming
- Adho Mukha Svanasana (naar beneden gerichte hondhouding)
- Uttanasana (staande voorwaartse buiginghouding)
- Ustrasana (kameelhouding)
- Vajrasana (Thunderbolt Pose)
- Sarvangasana (pose met alle ledematen)
- Pawanmuktasana (Windverlichtende houding)
- Sirsasana (hoofdstandhouding)
1. Adho Mukha Svanasana (naar beneden gerichte hondhouding)
Afbeelding: Shutterstock
Adho Mukha Svanasana - klinkt een beetje zwaar, nietwaar? Nou, het doen van de pose is niet zo moeilijk als het uitspreken van de naam. De asana wordt de naar beneden gerichte hondhouding genoemd, omdat deze lijkt op een hond die naar voren buigt. Deze Ashtanga Yoga asana voor beginners moet 's ochtends op een lege maag worden beoefend. Houd de pose ongeveer 1-3 minuten vast.
Voordelen: Adho Mukha Svanasana verbetert de bloedcirculatie, waardoor vers bloed in uw hoofd kan stromen. Het comprimeert de buikspieren en verbetert de spijsvertering. Het strekt je nek en wervelkolom uit, waardoor stress wordt verlicht. De asana ontspant ook je geest en kalmeert deze.
Oefen de asana met behulp van deze videogids: youtube.com
Om meer te weten over de asana, klik hier: Adho Mukha Svanasana
Terug naar inhoudsopgave
2.Uttanasana (staande voorwaartse buiging)
Afbeelding: Shutterstock
Uttanasana, ook wel de Standing Forward Bend Pose genoemd, verjongt je lichaam en tilt je op. Deze Hatha Yoga-pose op gemiddeld niveau moet minstens 15-30 seconden worden vastgehouden. Oefen het 's ochtends als uw maag leeg is, of als het niet mogelijk is, verschuift u naar de avond, maar pas na een onderbreking van 4-6 uur sinds uw laatste maaltijd.
Voordelen: Uttanasana voegt een stroom van energie toe aan de cellen in je hoofd. Het helpt je zoemende geest te kalmeren en houdt hoofdpijn en slapeloze nachten op afstand. De spijsverteringsorganen worden goed gemasseerd, waardoor constipatieproblemen worden opgelost.
Oefen de asana met behulp van deze videogids: youtube.com
Om meer te weten over de asana, klik hier: Uttanasana
Terug naar inhoudsopgave
3. Ustrasana (kameelhouding)
Afbeelding: Shutterstock
Ustrasana, ook wel de Camel Pose genoemd, is een achterovergebogen pose die je hartchakra opent. Houd deze Vinyasa-pose op basisniveau 30-60 seconden vast. Oefen de asana 's ochtends op een lege maag voor het beste resultaat, omdat je lichaam energie uit het verteerde voedsel haalt, waardoor je beter kunt presteren.
Voordelen: Ustrasana verbetert de spijsvertering en uitscheiding. Het opent je borst, waardoor ingesloten stress wordt verlicht. Het geneest en brengt je chakra's in balans, verbetert je houding en versterkt je lichaam. Het reguleert de menstruatiecyclus en helpt de spanning in de eierstokken te verminderen.
Oefen de asana met behulp van deze videogids: youtube.com
Om meer te weten over de asana, klik hier: Ustrasana
Terug naar inhoudsopgave
4. Vajrasana (Thunderbolt Pose)
Afbeelding: Shutterstock
Vajrasana, ook wel de Thunderbolt Pose genoemd, heeft een andere naam, - Diamond Pose - die voortkomt uit de overtuiging dat pranayama in de Vajrasana-positie het menselijk lichaam zo sterk maakt als een diamant. Vajrasana is een van de weinige houdingen die gunstig is als het na een maaltijd wordt gedaan. Deze yoga-asana in Vinyasa-stijl op beginnersniveau moet minstens 5-10 minuten worden gedaan.
Voordelen: Door regelmatig te oefenen, elimineert Vajrasana constipatie. Het brengt stabiliteit in de geest, vermindert zwaarlijvigheid en verlicht stress in de rug. De pose geneest ook maagaandoeningen, verbetert de bloedcirculatie en versterkt de spieren.
Oefen de asana met behulp van deze videogids: youtube.com
Om meer te weten over de asana, klik hier: Vajrasana
Terug naar inhoudsopgave
5. Sarvangasana (pose met alle ledematen)
Afbeelding: Shutterstock
Sarvangasana, ook wel de All Limb Pose genoemd, is de koningin van alle asana's. Het is een krachtige asana die je zal helpen om in meerdere variaties te komen. Deze schouderstandaard werkt het beste als hij 's ochtends op een lege maag wordt gedaan. Houd deze Hatha Yoga-pose op gevorderd niveau minimaal 30-60 seconden vast.
Voordelen: Sarvangasana geneest milde depressies. Het kalmeert je geest en verlicht stress en strekt ook je nek en schouders uit. Het regulariseert uw stofwisseling en houdt vermoeidheid op afstand. Deze asana houdt je actief en pijnvrij.
Oefen de asana met behulp van deze videogids: youtube.com
Om meer te weten over de asana, klik hier: Sarvangasana
Terug naar inhoudsopgave
6. Pawanmuktasana (windverlichtende houding)
Afbeelding: Shutterstock
Pawanmuktasana, ook wel de Wind Relieving Pose genoemd, is een van die houdingen die gemakkelijk door beginners kunnen worden gedaan. Deze asana doet wonderen als hij 's ochtends klaar is, omdat hij alle spijsverteringsgassen uit de maag verwijdert en een uitstekende basis vormt voor verdere training. Deze Vinyasa Yoga-pose op basisniveau moet 30-60 seconden worden vastgehouden.
Voordelen: Pawanmuktasana verbetert de spijsvertering en versterkt de buikspieren. Het masseert ook uw interne organen en darmen. De houding verlicht de spanning in je onderrug, verbetert de bloedcirculatie naar de organen en vermindert buikvet.
Oefen de asana met behulp van deze videogids: youtube.com
Om meer te weten over de asana, klik hier: Pawanmuktasana
Terug naar inhoudsopgave
7. Sirsasana (hoofdstandhouding)
Afbeelding: Shutterstock
Sirasana, ook wel de Headstand Pose genoemd, is de koning van alle asana's. Probeer het alleen als uw lichaam er klaar voor is. Deze asana heeft minimaal 10-12 uur nodig tussen uw laatste maaltijd en de oefening. Dus de ochtend is de ideale tijd om de asana te doen. Deze Vinyasa Yoga-pose op gevorderd niveau kan overal tussen 1-5 minuten of zelfs minder worden gehouden, afhankelijk van het gemak.
Voordelen: Sirasana kalmeert onmiddellijk uw geest en verlicht stress. Het verhoogt uw focus en bloedtoevoer naar de hoofdhuid, ontwikkelt kracht in uw kernspieren en voedt uw hersenen. De asana behandelt de schildklier en verwijdert lethargie.
Oefen de asana met behulp van deze videogids: youtube.com
Om meer te weten over de asana, klik hier: Sirasana
Terug naar inhoudsopgave
Probeer deze houdingen in yoga voor haarbescherming en blijf gezond. Laten we nu enkele veelgestelde vragen over haarverzorging en yoga beantwoorden.
Antwoorden van experts op vragen van lezers
Hoe vaak shampoo ik mijn haar?
Shampoo uw haar eens in de twee dagen of afhankelijk van de ophoping van olie op uw hoofdhuid. Was je haar niet elke dag.
Hoeveel haarverlies wordt als normaal beschouwd?
Op een bepaald moment verliest u 10 procent van uw haar. Elke dag een paar lokken verliezen is normaal, maar als het toeneemt, moet je opletten.
Hoe vaak beoefen ik yoga?
Beoefen yoga elke dag, indien mogelijk, gedurende 20 minuten tot een uur. Anders is zelfs 2-3 keer per week voldoende.
Gezond haar en zelfvertrouwen gaan hand in hand. En als er een paar yogahoudingen nodig zijn om daar te komen, moet je ze zeker proberen. Bestrijd de nadelige effecten van stress, haarproducten en gezondheidsproblemen op uw haar door een beetje te buigen en uit te rekken. Veel plezier met sporten!