Inhoudsopgave:
Knoflook kan ervoor zorgen dat de vampiers weglopen. Maar ik denk dat het een metafoor is; een verhaal begon ons dit prikkelende maar zeer gezonde kruid te laten eten, omdat knoflook in feite verschillende gezondheidsproblemen kan voorkomen, waaronder kanker. En in tegenstelling tot de vampierverhalen, hebben gezondheidsvoordelen van knoflook wetenschappelijk bewijs.
Het beste deel is geroosterd, geroosterd, geplet, gehakt, gehakt, gehalveerd of hele knoflook in voedsel kan de smaak letterlijk van plat naar fantastisch maken! Dus lees verder om enkele coole feiten en voordelen van knoflook voor gezondheid, haar en huid te kennen.
Wat is knoflook?
Afbeelding: iStock
Knoflook is een bolvormige kruidengroente. De wetenschappelijke naam is Allium sativum en is het meest bekend als (lasun / lahsun) in Hindi, ' Vellulli' in Telugu, 'Poondu' in Tamil, ' Veluthulli' in Malayalam, ' Bellulli' in Kannada, ' Rasoon' in Bengaals, ' Lasan' in Gujarati, ' Lasun' in Marathi en ' Lassan' in Punjabi. Het is in feite het eetbare bolgedeelte van de lelieplant en behoort tot de Allium-familie (1).
Koninkrijk | Plantae |
Clade | Bedektzadigen |
Clade | Eenzaadlobbigen |
Bestellen | Asperges |
Familie | Amaryllidaceae |
Onderfamilie | Allioideae |
Geslacht: | Allium |
Soorten: | A. sativum |
Enkele van de andere groenten die tot de Allium-familie behoren, zijn ui, prei, bieslook, sjalotten en lente-uitjes. De gemiddelde hoogte en diameter van een knoflookbol is ongeveer 5 cm en bevat talrijke kruidnagels, en zowel de kruidnagels als de bol zijn ingesloten in een papierachtige omhulling, die een witte, gebroken witte, paarse of roze tint heeft. De teentjes knoflook zijn stevig en zijn bedekt met een dikker, papierachtig omhulsel van dezelfde kleur als het buitenste omhulsel. Om knoflook te gebruiken, moet u de kruidnagels van de bol losmaken en ze pellen. Knoflook smaakt scherp en heeft een sterke kruidige geur. De scherpe smaak van knoflook wordt zachter tijdens het koken en geeft het eten een nootachtige smaak.
Er zijn verschillende soorten knoflook zoals softneck knoflook, silverskin knoflook, artisjok knoflook en hardnekkige knoflook. Softneck-knoflook is de meest voorkomende knoflooksoort die je op de markt ziet en heeft een zachte steel, een papierachtige huid en is roomwit van kleur. De buitenste teentjes van deze knoflook zijn groter in vergelijking met die dichter bij het midden. Zilverknoflook heeft een roze tint op de buitenmantel en heeft een sterk aroma. Artisjokknoflook heeft een mildere smaak en heeft grotere maar minder kruidnagel. Soms heeft de artisjokknoflook een paarse tint op de papierachtige schil. Het is echter de hardnekkige knoflook die bekend staat om zijn paarse buitenmantel. Het heeft een harde, houtachtige stengel en er zijn drie soorten hardnekkige knoflook: rocambole-knoflook, porseleinknoflook en paarse streepknoflook (2).
Knoflook vereist meestal lagere temperaturen om te groeien, maar er zijn berichten dat knoflook in warmere tropische streken is gegroeid. In feite groeit knoflook het beste in gematigde streken en gedijt het niet in te warme of te koude streken. In India is Gujarat de grootste knoflookproducent, gevolgd door Orissa, Andhra Pradesh, Uttar Pradesh en Tamil Nadu. Knoflook vereist goed doorlatende leemachtige grond en wordt geplant van augustus tot november en wordt binnen 4 tot 5 maanden geoogst. De knoflookbollen worden vervolgens gedroogd om hun houdbaarheid te verlengen.
Geschiedenis van knoflook
Knoflook is een van de oudste gewassen. Knoflook wordt ongeveer 5000 jaar geleden in de Indiase en Egyptische cultuur genoemd, in de Babylonische cultuur ongeveer 4500 jaar geleden en in de Chinese cultuur ongeveer 4000 jaar geleden. Het gewas is afkomstig uit Centraal-Azië en wordt ook wel 'centrum van oorsprong' genoemd en er is een breed scala aan knoflooksoorten te vinden. Vroeger waren er geen specifieke soorten knoflook. Nadat knoflook in de afgelopen 1000 jaar in Zuid-Europa werd verbouwd, begonnen de softneck- en hardneck-knoflookvariëteiten op te vallen. Knoflook wordt verondersteld populair te zijn geworden toen mensen naar verschillende delen van de wereld migreerden. Tegenwoordig wordt elk jaar wereldwijd ongeveer 10 miljoen ton knoflook geproduceerd, waarbij China de grootste knoflookproducent is met 66% knoflookproductie (3), (4).
Is knoflook goed voor jou?
Dus, hoe goed is knoflook voor jou? Knoflook is rijk aan verbindingen zoals Allicine, Zwavel, Zink en Calcium die gezondheidsvoordelen, schoonheidsvoordelen en antibiotica en schimmelwerende eigenschappen hebben. Het is ook een rijke bron van een mineraal dat bekend staat als selenium. Van selenium is bekend dat het kanker bestrijdt en het werkt samen met vitamine E in het lichaam om de antioxiderende kracht te versterken. Knoflook werkt ook als een bloedverdunner vanwege het salicylaatgehalte. Dit zorgt voor een goede doorbloeding en verbetert de gezondheid van de bloedsomloop.
Tegenwoordig groeit de reputatie van knoflook als medicinaal kruid aanzienlijk. Dit komt omdat door veel onderzoekers is bevestigd dat het zeer effectief is bij het voorkomen en behandelen van een breed scala aan gezondheidsproblemen (5). In feite is knoflook dat al tientallen jaren