Inhoudsopgave:
- Dating Vs. Relatie
- Wat is daten?
- Wat is een relatie?
- Waarin verschilt een relatie van daten?
- Wat zijn de verschillende stadia van een relatie?
- 1. De attractie en romantiek
- 2. De crisisfase
- 3. De werkfase
- 4. De verbintenisfase
- 5. Het stadium van echte liefde
Als er één ding is met daten, is het dat het soms heel lastig kan zijn om te begrijpen. Met de steeds veranderende regels, de vele millennial datingtrends en de nieuwe dating lingos, kan het moeilijk zijn om bij te houden waar je aan toe bent. Maar het is ook onmogelijk om de altijd zo verontrustende vraag die het grootste deel van de dag in je opkomt te ontwijken: "Wat zijn wij?" Je partner vragen kan een ontmoedigende taak lijken, terwijl niet vragen onvermijdelijke paranoia kan veroorzaken. Maak je geen zorgen! In dit artikel zullen we je helpen te begrijpen wat dating versus relatie is, zodat je erachter kunt komen waar je naartoe gaat.
Dating Vs. Relatie
Wat is daten?
Shutterstock
Wat betekent daten? De traditionele definitie van daten is wanneer je het informele proces begint om iemand individueel of in een groep te leren kennen. U kunt in de toekomst een romantische relatie met de persoon ontwikkelen. Het begint meestal met vriendschap. Het kan gaan over het feit dat je de persoon van het andere of hetzelfde geslacht wilt leren kennen door hem mee uit te vragen - of het nu gaat om het maken van plannen om samen een film te zien, een wandeling te maken of gewoon naar een restaurant te gaan voor het avondeten.
Merk op dat u op dit punt niet noodzakelijkerwijs toegewijd bent aan de persoon, en dat het wederzijds duidelijk is tussen u beiden. Daten gaat meer over elkaar leren kennen, plezier hebben en samen tijd doorbrengen. Ook intimiteit kan in daten worden opgenomen, want hoewel het een zekere mate van intimiteit inhoudt, is het niet bepaald verstandig om het te concluderen als een volwaardige relatie.
Wat is een relatie?
Shutterstock
Je kunt het een relatie noemen als er een onderlinge afspraak is tussen jou en je partner. Je wordt exclusief en het idee van een losse relatie zweeft niet meer rond. Er vindt een soepele overgang plaats van gewoon samen op date gaan om naar elkaar te verwijzen als vriend en vriendin. Dit kan er zelfs toe leiden dat we overwegen om partner voor het leven te worden.
Als je een relatie hebt, ben je in feite in een romantische, toegewijde eenheid met je partner. Een gezonde relatie is meestal monogaam.
Laten we in detail ingaan op de identificatiegegevens die de wazige scheidslijnen tussen daten en relaties duidelijker kunnen maken.
Waarin verschilt een relatie van daten?
- Je kunt gewoon samen fafferen
Shutterstock
Een veelvoorkomend teken dat uw korte-termijn-affaire verandert in een complete relatie, is dat uw plannen niet noodzakelijkerwijs daadwerkelijke plannen omvatten. Je overgeeft aan individuele hobby's terwijl je naast elkaar zit of samen faffeert (tijd doorbrengen met niets doen) wordt een vast onderdeel. Als je partner het druk heeft met het kijken naar een voetbalwedstrijd op tv, kun je gewoon je eigen ding doen en een boek lezen of misschien samen de was doen. Dit betekent dat je je op je gemak voelt bij het doen van de minder glamoureuze dagelijkse klusjes met hen en je muren laat vallen.
- Je verliest interesse in alle anderen
Dit is een van die onvrijwillige dingen die gebeuren zonder zelfs maar na te denken. Als je veel aan het daten bent maar een heel speciaal iemand bent tegengekomen, zul je merken dat je alle anderen hebt laten vallen zonder er veel over na te denken. Als je een dating-app gebruikt en je niet gedwongen voelt om een nieuw gesprek met een nieuwe jongen / meisje te beginnen, ben je zeker gebeten door de liefdesbug en ben je het relatiegebied binnengegaan.
- Je bent niet bang om 'jij' te zijn
Shutterstock
Als je een relatie hebt, ben je niet bang om jezelf te zijn in de buurt van deze persoon - of je nu paranoïde bent als er plooien op het bedovertrek zitten of je haar in een rommelige knot wikkelt zonder make-up. Dit is in tegenstelling tot daten, waarbij je je rauwe gedrag meestal geheim houdt terwijl je uitgaat en gewoon iemand leert kennen. Je overgeeft aan geeky obsessies of je schuldige genoegens onthullen, zoals het kijken naar re-runs van vrienden of wanhopige huisvrouwen, is alleen mogelijk als je je absoluut op je gemak voelt bij de andere persoon.
- Het is allemaal wederzijds
Een belangrijk verschil tussen daten en een relatie is dat je je eigen ideeën hebt over waar je staat ten opzichte van de andere persoon. In relaties staan beide individuen op dezelfde pagina met betrekking tot de vraag: "Wat zijn wij?" Bij daten kan het idee van exclusiviteit tijdens het samenzijn echter verschillen. Bepaalde mensen houden ervan om exclusief met elkaar te daten, terwijl anderen graag met meerdere mensen tegelijk uitgaan en niet per se gebonden zijn aan één partner.
- U hebt de neiging om verwachtingen te hebben
Shutterstock
Het is duidelijk dat het verwachtingsniveau bij daten anders is dan bij een relatie. Voel je je op je gemak om je partner om een gunst te vragen? Heb je er vertrouwen in dat ze er voor je zullen zijn in de tijd van nood? Heeft u bepaalde verwachtingen van de ander? Als de antwoorden op de bovenstaande vragen ja zijn, dan bevindt u zich in een relatiemodus. Als jullie allebei weten dat het informeel is, verwacht je niet de toekomst of zelfs maar de kleinste dingen van elkaar.
- Er is een wijziging in de prioriteiten
Als je met iemand uitgaat, zul je merken dat je alles rond je rooster en voorkeuren plant. Als je daarentegen een relatie hebt, zorg je ervoor dat je plannen worden gemaakt, rekening houdend met de schema's en het comfort van beide betrokkenen. Je behandelt ze bijna als je familie, en ze komen bovenaan je prioriteitenlijst te staan, zelfs vóór je werk of vrienden.
- Je stelt ze voor aan je vrienden en familie
Shutterstock
Dit is een belangrijke identificatie van een relatie. Het integreren van uw speciale persoon in uw huidige sociale leven en hen voorstellen aan uw goede vrienden en familie is een geweldige manier om te vertellen dat u uw band met deze persoon serieus neemt. Wanneer je vrienden gênante incidenten over jou onthullen en je geliefde er niet door gestoord lijkt te worden, maar liever meedoet en hardop lacht, weet je dat deze persoon geïnteresseerd is om de echte jij te leren kennen.
- Een belofte van toewijding
Dit is een soort gegeven. Toewijding is wat losse dating en een relatie scheidt. Partners die hun relatie serieus nemen, kijken er vaak naar uit om een heel leven samen door te brengen en zijn bereid om daarvoor op te offeren. Aan de andere kant is de toewijding die mensen hebben tijdens het daten, het samen kijken naar een film na het eten.
Laten we nu begrijpen hoe een relatie door verschillende stadia heen verloopt.
Wat zijn de verschillende stadia van een relatie?
1. De attractie en romantiek
Dit is het stadium van vrolijkheid en euforie, waar je altijd aan je favoriete persoon denkt. Je voelt je alsof je verliefd wordt, en geen enkel obstakel kan je tegenhouden.
Van de kriebels op de eerste dates en het licht in je ogen als je ernaar kijkt tot de absolute elektriciteit die je om hen heen ervaart en de eerste kus - alles lijkt perfect. De oxytocines die door deze staat van geluk in je hersenen vrijkomen, kunnen ervoor zorgen dat je een constante staat van high, slapeloosheid en zelfs verlies van eetlust hebt.
2. De crisisfase
Als de huwelijksreis voorbij is na een paar maanden daten, raakt de dopamine uiteindelijk op. Dit is waar de problemen beginnen. Het is de lastige fase waarin je de persoon beter leert kennen, waardoor de dingen duidelijker worden.
Als je eenmaal op je gemak bent met elkaar, zul je de kleinste dingen gaan opmerken, die je zelfs kunnen irriteren. Of het nu gaat om het vergeten van de was in de droger, het laten liggen van de vaat in de gootsteen of iets onaardigs zeggen in het bijzijn van de vrienden van de anderen, alles kan onderwerp worden van argumenten en resulteren in relatieangst.
Maar dit is ook de fase waarin je band met elkaar op de proef wordt gesteld. Helaas doorlopen sommige koppels deze fase en kiezen ervoor om aan het einde ervan uit elkaar te gaan voor het geval ze vinden dat hun huidige partner op de lange termijn niet geschikt voor hen is. Anderen werken echter door en lossen hun verschillen op, waarbij ze de kleine grapjes en vervelende gewoonten omarmen.
3. De werkfase
Gefeliciteerd met het overwinnen van de crisisfase! De twee dingen die u uit de vorige fase haalt, zijn geduld en harmonie. Dit is de acceptatiefase en het zorgt ervoor dat de relatie, evenals elk individu, groeit. Je begint een routine te ontwikkelen, waarbij de een 's ochtends koffie zet en de ander ontbijt, de een de afwas doet en de ander de vuilnis buiten zet. U bevindt zich in een rustige situatie waarin u zich op de lange termijn kunt voorstellen met deze persoon.
4. De verbintenisfase
Na al het harde werk, de spanning en de constante angst, ben je hier, je liefde aan elkaar belijden. Je kiest ervoor om bij elkaar te blijven, zelfs in de moeilijkste tijden. Je accepteert dat je verliefd bent op de persoon als geheel: het goede, het slechte en het lelijke.
Je kent nu elkaars doelen, verlangens en dromen en pusht je partner constant om de beste versie van zichzelf te worden. Uiteindelijk besluit u dat u zich alleen aan deze ene persoon wilt blijven inzetten. Dit is meestal waar het paar besluit de volgende stap in de relatie te zetten, zoals samenwonen, trouwen of kinderen krijgen.
5. Het stadium van echte liefde
Dit is het. Alles wat je deed om hier te komen, lijkt het eindelijk waard - het gedrang, het bloed en de tranen hebben je eindelijk hierheen geleid. Je bent een team geworden, een familie, die ver verwijderd is van de eerste keer dat je elkaar als vreemden ontmoette. In deze fase wordt het paar één en werkt het unaniem aan één doel of project, zoals het vinden van een huis of het stichten van een gezin.
Hoewel er hier ook geen gebrek aan uitdagingen zal zijn, realiseer je je dat je liefde elk obstakel kan overwinnen dat je tegenkomt. Je fouten uit het verleden hebben je wijzer gemaakt. De geweldige tijden die je hebt doorgebracht, worden dierbare herinneringen, en de slechte doen je beseffen dat het uiteindelijk allemaal de moeite waard was.
Hoewel het verschil tussen daten en relaties groot is, is het noodzakelijk om te beseffen dat beide ervaringen je helpen te begrijpen wat je op de lange termijn wilt. Wanneer je je aan een of beide overgeeft, ontdek je jezelf als mens, als geliefde en als partner.
Dit zijn het verschil tussen Dating Vs Relatie. Afhankelijk van je perspectief en band, kunnen bepaalde ervaringen slecht zijn, maar andere kunnen gekoesterde herinneringen worden. Waar je je echt op moet concentreren, is hoe je van elke instantie kunt leren en klaar bent om een standpunt in te nemen voor je relatie wanneer dat in de toekomst nodig is. Succes!