Inhoudsopgave:
- Yoga om lichaamswarmte te verminderen
- 7 Yogahoudingen die de lichaamstemperatuur verlagen
- 1. Tadasana (berghouding)
- 2. Baddha Konasana (vlinderhouding)
- 3. Anjaneyasana (halve maanhouding)
- 4. Simhasana (leeuwhouding)
- 5. Ustrasana (kameelhouding)
- 6. Bhujangasana (Cobra-houding)
- 7. Savasana (lijkhouding)
- Antwoorden van experts op vragen van lezers
De zomer is hier! Voorbij zijn de dagen dat de zomer over aangename zonneschijn en rustgevende warmte ging. Nu gaat het over extreme hitte die ongemak en prikkelbaarheid in ons lichaam veroorzaakt. Voortdurend zweten, brandende ogen en uitgedroogde keel worden dit seizoen je constante metgezellen, en het enige wat je wilt doen is in een zwembad springen en afkoelen. Hier bieden we een alternatieve en duurzamere oplossing: 7 yogahoudingen om dit zomerseizoen af te koelen. Kijk eens.
Laten we eerst eens kijken hoe yoga je lichaamstemperatuur kan verlagen.
Yoga om lichaamswarmte te verminderen
Yoga verlaagt op natuurlijke wijze je lichaamstemperatuur. De thermische energie van de stofwisselingsactiviteiten van uw lichaam veroorzaakt lichaamswarmte. Soms, als gevolg van overmatige hitte buiten en minder inname van water, warmt uw lichaam op tot een ongelegen niveau, dat moet worden aangepakt. Bepaalde yogahoudingen hebben de mogelijkheid om de temperatuur van je lichaam te verlagen en af te koelen. Pas je dagelijkse yogapraktijk aan door deze zomer de volgende houdingen op te nemen.
7 Yogahoudingen die de lichaamstemperatuur verlagen
- Tadasana (berghouding)
- Baddha Konasana (vlinderhouding)
- Anjaneyasana (halve maanhouding)
- Simhasana (leeuw poseert)
- Ustrasana (kameelhouding)
- Bhujangasana (Cobra-houding)
- Savasana (lijkhouding)
1. Tadasana (berghouding)
Afbeelding: Shutterstock
Tadasana, ook wel bekend als de berghouding, is een staande houding en de basis van alle andere houdingen. Het kan gedurende elk deel van de dag worden beoefend en niet noodzakelijk op een lege maag, vooral als je alleen deze asana doet. Tadasana is yoga op basisniveau en je moet minimaal 10-12 seconden in de pose blijven. De duur van het vasthouden aan deze pose hangt af van uw gemak.
Voordelen: Tadasana harmoniseert uw lichaam en geest en vermindert saaiheid en depressie. Het geeft energie en verfrist je, verbetert de bloedcirculatie en kalmeert de ademhaling.
Raadpleeg deze complete en uitgebreide gids voor meer informatie over de pose en hoe je het moet doen: Tadasana
Terug naar inhoudsopgave
2. Baddha Konasana (vlinderhouding)
Afbeelding: Shutterstock
Baddha Konasana, ook wel bekend als de vlinderhouding, wordt zo genoemd omdat de bewegingen in de asana een vlinder voorstellen die met zijn vleugels klappert. Het is een relatief eenvoudige pose en heeft een overvloed aan verschillende voordelen voor verschillende delen van je lichaam en hersenen. Doe deze asana 's ochtends of' s avonds gedurende 10-12 minuten. Zorg ervoor dat er een onderbreking van vier tot zes uur is vanaf uw laatste maaltijd voordat u de asana doet.
Voordelen: Baddha Konasana stimuleert uw hart en zorgt ervoor dat het meer bloed pompt. Het verlicht ook angst en vermoeidheid. Het is een goede stressverlichter en verwijdert vermoeidheid door urenlange lichamelijke activiteit.
Bekijk deze complete en uitgebreide gids voor meer informatie over de pose en hoe je het moet doen: Baddha Konasana
Terug naar inhoudsopgave
3. Anjaneyasana (halve maanhouding)
Afbeelding: Shutterstock
Anjaneyasana, ook wel de Crescent Pose genoemd, is de pose waarvan bekend is dat Hanuman uit Ramayana deze aanneemt. Vanwege zijn vorm staat het ook bekend als de Half Moon Pose. Oefen deze asana 's ochtends op een lege maag voor het beste resultaat. Houd de pose 10-15 seconden vast op elk been.
Voordelen: Anjaneyasana bouwt je mentale focus op. Het opent je longen, borst en schouders, brengt je lichaam in evenwicht en verhoogt de concentratie en het bewustzijn. Het stimuleert niet alleen uw spijsvertering, maar geeft ook energie aan uw hele systeem.
Raadpleeg deze complete en uitgebreide gids voor meer informatie over de pose en hoe je het moet doen: Anjaneyasana
Terug naar inhoudsopgave
4. Simhasana (leeuwhouding)
Afbeelding: Shutterstock
Simhasana, of de Lion Pose, staat bekend als de vernietiger van alle ziekten. De asana stelt een brullende leeuw voor. Het is een vrij gemakkelijke en comfortabele houding en duurt ongeveer 30 seconden om te doen. Het wordt aanbevolen om het 's ochtends op een lege maag uit te voeren.
Voordelen: Simhasana verlicht spanning in uw lichaam, met name op het gezicht en in de borst. Het verbetert de bloedcirculatie in het gezicht en houdt uw ogen gezond. Het houdt ook een zere keel en een slechte adem weg.
Raadpleeg deze complete en uitgebreide gids: Simhasana voor meer informatie over de pose en hoe je deze moet doen
Terug naar inhoudsopgave
5. Ustrasana (kameelhouding)
Afbeelding: Shutterstock
Ustrasana, ook wel de Camel Pose genoemd, is een gemiddelde achterwaartse buiging en het opent het hartchakra. Houd de pose minimaal 30-60 seconden vast in deze asana. Het wordt aanbevolen om deze houding 's ochtends of' s avonds op een lege maag te doen onder begeleiding van een instructeur.
Voordelen: Ustrasana verbetert de ademhaling en geneest de chakra's in uw lichaam. Het verbetert de spijsvertering en geneest constipatie. Het is goed voor de algehele gezondheid en het welzijn van het lichaam. Het verbetert ook de bloedcirculatie naar de hersenen, ontgift uw lichaam en verbetert de flexibiliteit.
Raadpleeg deze complete en uitgebreide gids voor meer informatie over de pose en hoe u deze moet doen: Ustrasana
Terug naar inhoudsopgave
6. Bhujangasana (Cobra-houding)
Afbeelding: Shutterstock
Bhujangasana, ook wel de Cobra Pose genoemd, maakt deel uit van de Surya Namaskar-oefening. Het dankt zijn naam omdat de pose vergelijkbaar is met de verhoogde kap van een cobra. Het is een hardcore achterwaartse buiging die strikt op een lege maag moet worden gedaan. Een lege maag stelt je in staat om meer uit te zetten in de pose. Men zou idealiter 15-30 seconden in deze houding moeten blijven.
Voordelen: Bhujangasana opent uw borst en helpt bij het opruimen van de hart- en longpassages. Het verbetert de bloedcirculatie, vermindert vermoeidheid, verbetert uw humeur en verlicht de symptomen van astma.
Bekijk deze complete en uitgebreide gids voor meer informatie over de pose en hoe je het moet doen: Bhujangasana
Terug naar inhoudsopgave
7. Savasana (lijkhouding)
Afbeelding: Shutterstock
Savasana, of de lijkhouding, lijkt op een dood lichaam. De asana ziet eruit als een gemakkelijke, maar kan moeilijk blijken te zijn omdat het een volledige uitschakeling van lichaam en geest inhoudt. Blijf 10-12 minuten in Savasana, maar pas op dat u niet in slaap valt terwijl u dit doet.
Voordelen: Savasana ontspant uw hele lichaam, geheel en alomvattend. Het is verfrissend en verjongend en is goed voor uw geestelijke gezondheid en bloedcirculatie. Stress, vermoeidheid, depressie en spanning verdwijnen allemaal als je de Savasana doet. Het helpt je om je beter te concentreren en verbetert het zelfvertrouwen.
Raadpleeg deze complete en uitgebreide gids voor meer informatie over de pose en hoe u deze moet doen: Savasana
Terug naar inhoudsopgave
Deze zeven houdingen helpen bij het verminderen van uw lichaamswarmte en bieden ook een volledig trainingsregime van staande, zittende, buig- en liggende oefeningen.
Laten we nu enkele veelgestelde vragen beantwoorden over yoga in de zomer.
Antwoorden van experts op vragen van lezers
Hoe vaak doe ik yoga?
Elke dag, indien mogelijk. Maak het onderdeel van uw dagelijkse trainingsregime.
Kan ik schoenen dragen tijdens het beoefenen van yoga?
Yoga moet op blote voeten worden gedaan. We moeten onze voeten voelen terwijl we aan yoga doen om ons te helpen stabiliseren en in evenwicht te brengen.
Kan ik yoga doen als ik ziek ben?
Yoga doen terwijl je ziek bent, hangt af van wat voor soort ziekte je lijdt. Raadpleeg uw yoga-instructeur en handel ernaar. Gewoonlijk kan yoga uw ziekte oplossen.
Kan ik yoga doen als ik geblesseerd ben?
Kan ik yoga doen als ik geblesseerd ben?
Het is